• Tunsji
    Äldre 7 Oct 11:48
    2218 visningar
    4 svar
    4
    2218

    Är det verkligen mitt ansvar?

    Jag och mina barns pappa separerade för nästan 9 år sen. Vi är båda omgifta och ungarna bor mestadels hos mig. Ett av våra barn går av olika anledningar ofta till läkaren och då specialister.... Det senaste året har pappan uteblivit varenda gång med en den ena en den andra ursäkten och nu senast uteblev han utan att ens informera om det. Han har avbokat dom tider som han har med barnet för att han ska gå när jag går och uteblir. Nu har jag ledsnat på att vara hans mamma och sagt till honom att nästa läkarbesök är i nov och att jag har en egen tid dit även den i nov men att han får ringa och boka egna tider i framtiden för jag är urless på att sitta och skämmas för att han aldrig kommer.
    Han har ju då självklart fått spel och skällt ner mig och talat om för mig att det är min skyldighet att informera honom om allt.
    Är det verkligen det? Varför ska det enbart ligga på mig att ta ansvar för att han ska veta om saker när han lika enkelt som jag kan ta reda på det?!?

  • Svar på tråden Är det verkligen mitt ansvar?
  • Tinker­Belle
    Äldre 7 Oct 11:57
    #1

    Det ligger inte på dig att serva honom i alla lägen ? även om han anser att det är bekvämast för honom.
    Om han upprepat undviker att ta sitt ansvar och dessutom konsekvent uteblir utan en bra förklaring brister han i sitt vuxenansvar.

    Jag tycker att du ska ta kontakt med familjerätten för råd hur du ska hantera situationen.

  • Tunsji
    Äldre 7 Oct 12:07
    #2

    Jag har suttit i familjerätten med honom om andra saker men dom tar hans parti hela tiden. Jag pratade om hur barnen ser på saker och ting inte hur jag mår eller mina åsikter, han satt och sa hur dåligt han mår och då vart det så synd om honom och jag måste visa honom hänsyn *kräks* han sa att jag måste respektera honom. Jag svarade att respekt kan man inte kräva det förtjänar man och det har inte han gjort. Jag är så less på honom. Jag tror att jag varit på sjukhus en gång i mån under ett års tid och han har inte varit med en enda gång fast han blivit informerad.... Känns som det räcker nu...

  • Tinker­Belle
    Äldre 7 Oct 12:22
    #3

    Har också varit flera svängar i familjerätten med mina barns far.
    Inte en enda gång fanns det något som helst tvivel om att han måste ta sitt ansvar. Jag är inte på något sätt är skyldig att planera, köra skjutsa m.m. för att han vill det när barnen är med honom ? vi är separerade!

    Om ditt ex. mår så dåligt och behöver bli omhändertagen är han då kapabel att vara en bra far och se till barnens bästa? Är det dags för enskild vårdnad?
    Observera att enskild vårdnad inte innebär att den andra föräldern inte har rätt till umgänge, men det gör att du vet vad det är som gäller. Du slipper trassel med läkartider, underskrifter och annat som är viktigt att det fungerar för ditt barns hälsa.

    Jag vet att det är tufft och enormt tungt, men stå på dig han måste själv ta vuxenansvaret det kan ingen annan göra åt honom.

    Vad du kan göra är att:

    1.Se till att alla instanser har hans kontakt information.
    2.Informera alla berörda som sänder ut information, kallelser till undersökningar m.m. att ni är separerade sedan länge och att ni båda MÅSTE informeras. Myndigheter, skolor, sjukvård etc. är skyldig att skicka dubbelt om föräldrarna inte bor tillsammans och än viktigare när man som i ert fall har problem att kommunicera.
    3.Börja föra dagbok över när han inte dyker upp.

    Kram på dig!

  • Tunsji
    Äldre 7 Oct 12:32
    #4

    Tack för dina råd.
    Alla vet att vi inte lever ihop men jag tror att sjukhusen skickar ut enbart till mig. Men jag vet att han har fått egna tider som han skitit i. Ska säga åt sjukhuset nästa gång att dom får skicka kallelser till oss båda i fortsättningen

    Kram

Svar på tråden Är det verkligen mitt ansvar?