• Kajh
    Äldre 12 Sep 18:07
    2420 visningar
    4 svar
    4
    2420

    Vigselförrättare

    Inser att det är mycket som ska klaffa inför den stora dagen... Nu har vi kommit till frågan gällande vigselförrättare. Vi vill inte ha präst. Vi önskar nu tips om vigelsförrättare som, med tanke på vart vi gjort inlägget kan anas, har en positiv inställning till homoäktenskap i Jönköpings Län/kommun. Någon som vet?

  • Svar på tråden Vigselförrättare
  • FruFla­ta
    Äldre 21 Sep 17:06
    #1

    Hej!

    Nu känner jag inte till någon vigselförrättare i jönköping men vill tipsa om att de flesta vigselförrättare ofta är positiva till homoäktenskap i dessa dagar. De är dessutom vana att få förfrågan från homopar så om ni själva är trygga i er relation och visar att ni inte skäms är det ofta lättare för eventuella konservativa osäkra vigselförrättare att omgående förklara sina åsikter. På så sätt behöver ni inte spilla tid på nötterna!!

    Stort lycka till!

  • FlipTh­eFrog
    Äldre 21 Sep 22:32
    #2

    På Länsstyrelsen hos oss så finns det två listor med förrättare, en lista med vigselförrättare och en med partnerskapsförrättare. Sedan den 1:e maj så ska det ju eg vara en och samma lista, men vi tyckte det var bra att bägge låg kvar... då kan man ju se vilka vigselförrättare som inte fanns med på partnerskapslistan - och det var faktiskt ett par i varje kommun.

  • Kajh
    Äldre 22 Sep 08:11
    #3

    Tack tack....

  • Stefan­09
    Äldre 28 Sep 00:07
    #4

    Alla jurister har vigselrätt.

Svar på tråden Vigselförrättare