tilltugg/apperetif
Tips önskas på tilltugg som ska serveras till det mousserande vinet. Gärna nåt som kan göras klart kvällen före. Tacksam för tips
Tips önskas på tilltugg som ska serveras till det mousserande vinet. Gärna nåt som kan göras klart kvällen före. Tacksam för tips
jag tillhör dem som tycker det passar bäst med salta tillbehör till mousserande/champagne. Vi brukar servera en fransk kaka (cake salé) till. man skär den i skivor eller mindre bitar o det passar jättebra till
Cake salé
3 st ägg
1 dl majsolja
1 dl vitt vin
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven ost
1 krm salt
2 krm peppar
fyllning
150 g fetaost
50 g torkade tomater, inlagda i olja
50 g svarta oliver
Vispa ägg, olja och vätska (vin eller mjölk) i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen lite åt gången i smeten. Rör tills blandningen blir jämn.
Blanda ner salt, peppar och den rivna osten. Rör försiktigt ner smaksättningsingredienserna
Häll smeten i en smörad och bröad avlång kakform cirka 1,5 liter och grädda i 175 grader i 45 minuter.
Vi ska ha lyckokakor som tilltugg...det behövs ingen förberedelse på mer än att plocka ur dom från kartongen
Vi ska ha 2 olika tunnbrödssnittar, en med rökt lax + ph-ost + gräslök och en med hamburgerkött + ph-ost blandat med pepparrot + persilja. Sen kommer vi att ha tandpetare med en ostbit + salami/skinka + en oliv. Utöver det snacks och nötter.
Hannapanna: gör du dessa kvälle före eller blir de kletiga över natten. Berätta. Tack ni andra för perfekta tips
Ja, vi gör dom kvällen före och lindar in dom i plastfolie. Sen skär vi upp dom på förmiddagen någon gång. Eftersom vi använder philadelphiaost och inte creme fraiche blir inte brödet blött. Det blir bara godare om det får ligga över natten.
"pinnarna" med ost, salami och oliver gör vi oxå dagen innan och sätter bara plast över.
Ska tillägga att vi rullar tunnbröden med långsidan så att vi får en lång rulle. En rulle räcker till ca 8-10 snittar.
Super! Tack igen...