• Embo81

    Samtal med prästen!

    På måndag ska vi ha samtal med prästen, men vi har inte fått några frågor eller någonting som vi ska fundera på tills mötet. Hur brukar det vara? Vad har ni fått för frågor?

    Till saken hör att vår präst prästvigs nu i dagarna...tänk om hon missat att ge oss frgor att fundera över?

    Snälla ni, kan ni inte berätta lite om er samtal?!!

  • Svar på tråden Samtal med prästen!
  • FruRålin080808

    Såg att du sett de frågor som vi fått=)i en annan tråd...Dessutom bad prästen oss att fundera på det praktiska kring psalmer, diktläsning och andra sånger.

  • pallesj

    Vår präst är också helt ny, vi är hans första bigsel så han kollade mycket i handboken, Det de först o främst vill ha tror jag är hindersprövningen från er, sen hur ni vill ha vigseln, sånger psalmer, bibelläsniong, vilka som ska ingå. Våran frågade oss om hur vi tänkt oss "vårda kärleken" så den behålls, Sen har vi inte behövt fundera över så mycket, andra gången vi träffade han gick vi igenom själva akten så vi vet på ett ung hur det går.

  • Pumpkin

    Vi ska träffa vår präst på onsdag och har inte fått några frågor att fundera över - har å andra sidan aldrig hört talas om att man ska få det heller?

  • nicolina2008

    Vi fick inte heller några frågor att fundera över.

  • Cissit

    Vår präst (kyrkoherden) har jobbat jättelänge och vigt många par och vi fick inte heller några frågor att fundera på innan. När vi träffades fick vi papper med ordningen i kyrkan...hur man brukar göra, så nu ska vi bara bestämma vilka sånger och psalmer och sånt vi vill ha. Vi fick även tips på hur man kan utforma vigselprogrammet. Har aldrig hört om att man skulle få några frågor heller...

  • propp

    Vi träffade vår präst idag! Han ville bara veta lite småsaker om oss...typ när och hur vi träffades, jobb & intressen. Inga andra frågor om "varför vi gifter oss"...men han kommenterade det...och sa mer "ni är så pass vuxna att ni själva vet och förstår varför ni gifter er".

Svar på tråden Samtal med prästen!