• silver­a
    Äldre 20 May 11:35
    21665 visningar
    24 svar
    24
    21665

    OT: Hälsprickor

    Jag har fått en gigantisk hälspricka på ena foten, som gör så ont. Den bara dök upp i förrgår, och i går kunde jag knappt gå, så ont gjorde det.
    Inatt sov jag med med Desivon handkräm(står att man kan ha den till fotvård också) och en plastpåse och strumpor.
    Men har ni något annat knep, för att läka sprickor?

    Bara det inte innebär någon fotfilning, för det klarar jag inte av...

    Tacksam för alla tips!

  • Svar på tråden OT: Hälsprickor
  • Amazon­en
    Äldre 20 May 11:37
    #1

    Scholl har en superbra salva (i tub) som är för hälsprickor! Kanonbra! De har också en annan variant mer cremeaktig men salvan är bättre tycker jag!
    :)

  • Fam Hull
    Äldre 20 May 11:39
    #2

    Sholl eller vad det nu heter ska ha nån speciell kräm för torra/spruckna hälar. Finns bl.a. på hälsokostaffären.

  • Babaja­ga
    Äldre 20 May 11:41
    #3

    Japp, jag har tips! Om man har hälsprickor kan man ha fått det av att gå utan strumpor i skor, det torkar ut. Om man har strumpor svettas man lite om fötterna och behåller fukten i huden. Alltså inte gå barfota i skor!
    Tvätta fötterna varje dag med apotekets Eucerin-duscholja, den är återfettande till 97% så dina fötter blir jättemjuka. smörj därefter med helosansalva eller locobase repair(apoteket) innan du går och lägger dig.

    Efter dessa tips borde dina fötter vara i topptrim!

  • toffli­sar
    Äldre 20 May 11:51
    #4

    ett annat tips förrutom ovan nämnda kan vara att tejpa hälen. Om du nu har väldigt ont så kan det vara skönt med ett stöd om hälen ett par dagar. På apoteket finns det en brun elastisk tejp som är bra till detta.

  • silver­a
    Äldre 20 May 11:59
    #5

    Scholl fotsalva använde jag för några år sedan och den var bra. Jag får nog lov att ta mig ut en sväng idag, på fotsalveshopping!

    Ja, jag går barfota inomhus i mina Crocstofflor, men kanske ska ha en strumpa på mig. Måste nog köpa sådan där tejp också så att sprickan inte öppnar sig mer, utan får tid att läka istället.

    Tack för tipsen!

  • Lakrit­spuck
    Äldre 20 May 12:45
    #6

    Fenuril använde jag när jag hade problem med sprickor när jag var yngre. Kanske har det kommit någon bättre salva nu. Fråga på Apoteket.

    Det finns honungsplattor man kan köpa på Apoteket och sätta på sprickan för att lindra.

  • Veroni­ca70
    Äldre 20 May 12:54
    #7

    Precis börjat med Scholls salva mot spruckna hälar (igår kväll). Badade och filade lite först iofs, och peelade lite med någon gammal ansiktspeeling. Lät fötterna torka. Satte på salva och satt i soffan. Satte på mer salva innan jag lade mig och sov med strumporna på. Imorse - mjuka, fiina hälar. Lite sprickor kvar. Tvättade fötterna i morse och tog lite salva innan på med strumporna. Får se hur det går.

  • konich­iwa girl
    Äldre 20 May 13:06
    #8

    En annan orsak till att man får hälsprickor är att man får för tjocka och torra förhårdnader (dvs när hornlagret blir får hårt). Så ett bra sätt att förebygga det är att fila (i sprickans längdriktning). Klarar du inte av det, borde du gå regelbundet till en fotvårdare. Fotbad ett par gånger i veckan med fotsalt som löser upp förhårdnaderna och så fotsalva varje kväll. Salyvase innehåller salicylsyra som löser upp förhårdnader, men jag tror att Sholls fotsalva också gör det (den använder jag själv och den är väldigt skön).

    Det finns speciella plåster på Apoteket man kan använda mot hälsprickor också.

  • konich­iwa girl
    Äldre 20 May 13:08
    #9

    Barfota = big nono. Jag ser att du använder Crocs, men du borde använda en sko med bakkappa.

    Klippt från Apoteket:
    Orsaken till hälsprickor är ofta att man gått länge i olämpliga skor - träskor eller skor utan bakkappa. Om fettkudden i hälen inte får stöd från skorna "flyter den ut" när foten belastas, i synnerhet hos en tung person. Till slut är fettkudden nersliten, och då blir huden grov och torr och spricker sönder.

  • Kärlek ger näring åt själen
    Äldre 20 May 13:13
    #10

    Silvera en liten varning Crocs är inte bra för fötterna Jag har stora problem med dem pga att de ska andas men de gör inte det fullt ut..

Svar på tråden OT: Hälsprickor