• Fru 2003

  Förnya löfterna?

  När vi fyller ett år gifta skulle vi vilja förnya våra löften (eller vad det nu heter) utomlands... nu undrar vi hur/vad man ska göra? Är det nån som själv har varit med om detta? Vem ska man ringa?

  Tack på förhand :)

 • Svar på tråden Förnya löfterna?
 • Ink

  Hej!

  I Las Vegas finns det mkt sånt. Inte så dyrt heller, jag skulle absolut kunna tänka mig att både gifta mig där och att förnya löftena. Alla ställen är inte smaklösa, det finns väldigt mycket fint också. Har tyvärr ingen sajtförslag, men sök på wedding chapel och Las Vegas så kommer det nog upp information. Varför inte köra en medeltida löftesförnyelse?

 • Fru 2003

  Tack Ink
  men vi hade tänkt oss att gifta oss i Thailand eller Spanien...

 • Hobbelina

  Hej Fru2003!
  Om jag har förstått saken rätt så är ni gifta sedan ett år tillbaka. Och vad ni vill göra är att förnya era vigsellöften.
  Är ni gifta så är kan ni ju inte gifta er igen - du skrev att ni vill gifta er i Thailand eller Spanien.
  Det finns något i kyrkan som heter "Välsignelse av borgerligt ingånget äktenskap" - är det vad ni är ute efter? Var det borgerligt ni gifte er?
  Sedan finns det också ritual för silverbröllop o dyl och där handlar det mycket om att förnya sina löften. Kanske kan ett sådant ritual vara vad ni söker.
  Jag föreslår att ni tar kontakt med Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) deras hemsideadress är www.svenskakyrkan.se/skut
  Lycka till!

 • Emelie T.

  Vi hade också tänkt förnya våra löften, om än lite senare.
  Vi gifte oss 15 juni förra året, och tänkte kanske förnya till 10-årsdagen (optimist :) ). Hade då kanske inte tänkt göra det "officiellt" genom någon myndighet utan i goda vänners lag samman med lite festligheter.
  Vi får väl se.

 • Titti W

  Att förnya sina löften brukar oftast par göra som sedan en tid har haft det lite besvärligt i äktenskapet av olika anledningar och sedan känner att de vill ge varandra en ny chans. Jag vet ju inte hur er tillvaro se ut, men det låter lite tidigt...

  Om man har levt ett bra liv i harmoni med varandra utan att ha brutet mot de tidigare avgivna löftena, så är väl de löftena precis lika starka idag som de var för ett år sedan, eller?!

Svar på tråden Förnya löfterna?