Elin
jag hittade recepten här:
www.brollopstorget.se/Forum-1-15/m2239743.html
Där finns ett par olika recept, själv har jag testat och ska använda detta receptet
2007-04-20 09:00 Akvavit
Här är ett recept på en supergod dubbelmarinerad fläskfilé, den är enkel och verkligen supergod! Kommer från Allt om mat, jag har bjudit på den flera gånger och den blir jättesaftig och god.
Receptet är för 30 pers på buffé.
Ingredienser:
------------
3 kilo fläskfilé
6 msk smör
Marinad 1:
2 liter vatten
150 g salt, 1 1/4 dl fint eller 1 1/2 dl grovt
10 kvistar rosmarin eller 3 msk torkad
6 st skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald vitpeppar
Marinad 2:
strimlat skal av 3 citroner
4 dl olivolja
4 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 msk torkad
1 st stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk grovmald vitpeppar
Så här gör du:
--------------
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Putsa filéerna fria från hinnor och fett. Bryn dem runt om i smör och lägg över dem i ugnssäkra formar. Stek dem tills innertemperaturen är 65?70°, 30?40 min.
3. Gör under tiden marinad 1: Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Låt marinaden kallna.
4. Lägg ner filéerna i marinaden och låt stå kallt ca 12 tim. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
5. Marinad 2: Skär det gula av citronskalet i strimlor med zestejärn eller potatisskalare och kniv. Förväll skalstrimlorna 1/2 min och häll av vattnet.
6. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna till marinad 2.
7. Skiva köttet ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före serveringen.