• Den lycklige

    Fler Växjö tjejer som är i planerna för att gifta sig sommaren 2008?

    Hej!

    Vore kul att höra lite fler tankar och ideer från några växjö tjejer. Jag och min sambo skall gifta oss nästa sommar, juni blir det nog!? Ja, det är så långt vi har kommit än. Men vi har massa planer och ideer.

    Kyrkor vi funderar på är Gårdsby, Öjaby och till festen väljer vi mellan Teleborgslott, VillaVik, Öjaby Herrgård,Slottsruinen.

    Är det någon som har någon erfarenhet av våra förslag! Vi vill gärna ha ett färdigt paket på festen. Men drickat hade ju varit bra om man kunde köpa själv, borde ju bli mycket billigare då!

  • Svar på tråden Fler Växjö tjejer som är i planerna för att gifta sig sommaren 2008?
  • WildWife

    Hej!
    Min sambo och jag har planer på att gifta oss i augusti nästa år. Har inte heller kommit så långt.. Men vi har också funderingar på öjaby kyrka tycker den är jättefin! Har inte riktigt koll på lokal ännu men slottsruinen verkar hur mysig som helst problemet är bara att vi vill fixa både mat å dryck från annat håll så det är väldigt ovisst än så länge! Men det är ju ett tag tills det är dax

  • .CMD.

    Hej tjejer!
    Vi gifter oss i Växjö den 18 augusti i år... Öjaby kyrkan ligger så otroligtfint, jag hade gärna gift mig där! För oss blev det Domkyrkan av olika anledningar. Festen ska hållas vid slottsruinen! Funderade en stund på Osaby herrgård men tyckte det var lite litet...

  • Den lycklige

    CMD: Slottsruinen låter väldigt mysigt, hur skall festen gåtillväga. Sitter ni utomhus/innomhus eller är ni inne i restaurangen igemte(det härliga våffelstället).

    stompan: Känner du till Öjaby kyrka? Har inte varit inne i den ännu bara hört att den skall vara så fin. Vill gärna att kyrkan skall vara både "mysig" och pampig.

    Hur många blir ni? Vi tycker det är svårt vart man skall dra gränsen man vill ju bjuda alla, men det blir ju lite dyrt ;) Vi blir nog ändå ca 70st. och när börjar man med inbjudningarna!? Ja, det är så mycket man skall tänka på. CMD: När började ni med era planeringar?

    Nä, nu skall jag gå och bläddra lite i min Bröllopstidning. Är just nu på jakt efter vigselring.
    Kram

  • .CMD.

    Den lycklige: hehe jo, vi började (eller rättare sagt jag) typ 1,5 år innan... Har säkert gjort 15 lister på vilka vi ville bjuda!! Men så tog vi oss i kragen och slutade på 55 gäster.

    Festen hålls i borgstugan, dvs inne i ruinen. Det är ett jätte mysigt "rum" där de tänder en massa ljus och dukar långbord. Mat måste man köpa från ryttmästargården men alkoholen har vi handlat i Tyskland. Inbjudningarna skickade vi ut i början - mitten av maj och jag tillverkade dem själv. Det är så kul att pyssla!

    Lycka till!
    ps. kolla www.ryttmastaregarden.se

  • Den lycklige

    CMD. :Ååh, det ser riktigt häftigt ut. Du bara måste berätta hur det blev på den stora dagen D sen. Men förhoppningsvis har vi hunnit bestäma oss innan dess :) Vi måste absolut åka och titta på detta min hälft och jag.

    Ja, inbjudningskorten blir ett kul projekt. Hellst vill man ju ha ett färg/stil-tema redan från inbjudningskorten och vidare till festen... Kul!!!

  • WildWife

    Åh jag vill verkligen börja planera nu så man kommer igång men samtidigt är det så mkt att tänka på så jag vet inte vart man ska börja...
    Att hitta en mysig lokal att ha festen i verkar vara det svåraste just nu. Min blivande svärmor känner en krögare så vi tänkte nog ta maten genom dem å då blir det genast mycket svårare om man inte väljer en bygdegård eller föreningslokal men det är vi inte så sugna på.. har ni något förslag på lokal?

  • SlottsBrud2008

    Vi ska oxå gifta oss i växjö nästa sommar. 9 augusti blir det för oss :)
    Både bröllopet och festen kommer vara på teleborgs slott. Längtar tokmycket :D
    Vi bor ungefär 4 mil från växjö.. mot värnamo-hållet!

  • Den lycklige

    Hej!
    Va kul det är med så många växjö tjejer på det här forumet!!!

    Budgetbrud2008: Du ska ju ha festen på Teleborg, får man fråga vad det kommer att kosta och hur många blir ni.
    Det skulle ju vara som en saga att vara där...

  • SlottsBrud2008

    Den lycklige

    Det är inte så farligt dyrt faktiskt. Man får betala per kuvert och priserna låg mellan 200-500 (ca) har jag för mig. Plus dryckeskuvert då.
    Men gå ingår typ Allt! Servering, bordsdekorationer, självklart porslin, bestick och allt sånt. Ganska skönt att slippa ordna med serveringspersonal och folk som kan flytta om borden vid dans och sånt.. :)

    Dock ska vi ha en liten kuvertavgift istället för önskelista (presenter kommer undanbes) så det blir värsta bra :D

  • Den lycklige

    Va svårt det är med planerinen.......
    Det är ju så mycket man ska fixa , vilken ände börjar man, jag har kört fast!!! Det är ju ändå nästan ett år till , men vi kan inte bestämma oss för var vi ska va!! Det vore så skönt att ha ett datum bestämt, då har man ju ett datum att utgå ifrån och boka frissa fotograf mm mm.

    Jag och min blivande ska ta en helg här nu snart och bara åka runt och kolla fest lokaler och kyrkor, uteslutnings metoden helt enkelt ...

Svar på tråden Fler Växjö tjejer som är i planerna för att gifta sig sommaren 2008?