• Tervmatte Anna

    Testade lite olika viner igår

    Hej på Er alla

    Provade lite viner igår och här kommer redogörelse av mina intryck:

    J.P.Chanet vitt - nja, blaskit och utan igentlig smak

    J.P.Chanet rött - tur att jag kan skriva, för prata går det inte efter att man har druckit det vinet, tungan sitter fastklistrad vid gommen... Sträv som bara det...

    Gato Negro vitt - kan gå, men smakar för lite enligt mig

    Gato Negro rött - blääää... saknar ord
    Mateus rosé - kan gå, men smakar lite omåget.

    J.P. Moscatel de Satubal - gott, sött, med en MASSA SMAKER. Jätte gott. 17%!.Passar till desserten. Rekommenderas starkt.

    Muscat d´alexandrie - som att dricka koncentrerad saft. Jätte god smak av äpple och fläder med alldelles för söt. Säkert gått i bålen, men odrickbar så som det är.

    Chapel Hill musserande - gott

    Jag vet att smaken är som baken så Ni får prova Er fram till vad Ni tycker om dessa.

    Har någon mer provat lite viner och kan dela med sig av sina intryck?

    MVH
    Anna

  • Svar på tråden Testade lite olika viner igår
  • Superpuman

    Äntligen nån som har förstått det här med JP Chenet Skitvin skulle jag vilja säga!

  • Tervmatte Anna

    Visst är det skitvin? Jag hade höga förväntningar när jag provade det, efter att många här på forumet rekommenderade det. Bläää...
    J.P.Moscatel de Satubal däremot är jättegott som dessertvit. Prova det...

    MVH
    Anna

  • Zozo

    JP Chanet tycker jag ocksa är blerk, men da gillar jag inte Chapel hill heller.

    Men.. som jag sade till nagon innan bra viner är sana man själv tycker om, daliga viner är de man inte tycker om - vare sig de kostar 15 eller 150 kr..

  • Tervmatte Anna

    Zozo

    Helt rätt ...

  • Feline07

    Ojdå, JP Chenet verkar inte vara något höjdare då? Vi var på systembolaget förra veckan och de rekommenderade
    J P Chenet Cabernet-Syrah till buffén som vi kommer att ha.(man skulle ha en mjuk och bärig vin till buffén)
    De sa att det var en bra vin som de flesta tyckte om
    Jag har inte smakat den är, vi kommer att göra det ikväll när vi har vinprovning med vänner.

    De rekommenderade oxo Killawarra Shiraz Cabernet Sauvignon (Australiens röd vin) som alternativ, är det någon som har testat denna vin?
    Jag dricker själv aldrig röd vin och därför frågade jag om hjälp på systembolaget
    Ni som dricker röd vin kan ni rekommendera en vin som passar buffé (Fläskfilé, kyckling, havsfrukter)

  • Feline07

    Jag glömde säga att det inte få vara Merlot eftersom flera av våra gäster inte tål den vindruva

  • mian73

    Jag tycker både Killawarra och JP Chenet cabernet-syrah är goda.

  • Superpuman

    Mitt tips på gott billigt vin som passar till buffémat är Mezzacorona Lagrein från Italien.

  • Fru Nyberg

    Killawarra är ett av mina favoritvin!

  • Lena+Mattias=sant

    utan å, ä, ö men iaf...

    R÷DA VINER

    s?ta

    Vin ne Pays, ne L'nerault - S?tt, milt, sn?llt, ett pratvin.

    smakrika

    Periquita - Gott men klarar inte riktigt av viltk?tt, potatis och sÂs

    Amfora Veronica - Gott men klarar inte riktigt viltk?tt, potatis och sÂs. Ett bra pratvin.

    Beato Nuno, Colheita de 2000 - Gott klarar det mesta.

    Gato Negro, premium - Passar inte till starkt kryddad mat men annars v?ldigt gott.

    Montecillo, Crianza - Helt okej halvflaska

    JP Chenet, cabernet-syrah - Helt okej till det mesta

    Roc saint-Gilles, Coteaux du languedoc - Gott passade bra till viltsvinstek.

    Vina Albali, Crianza 2000 - Gott kr?ver smakrik mat.

    Lingonvin, odrickbart smakar lingondricka

    VITA VINER

    s?ta

    Blue Nun - S?tt och gott

    Guntrum, Yellow fantasy - S?tt och gott

    Keller Geister - Gott och halvs?tt

    Torres, San Valentin - Gott halvs?tt, passar till skaldjur.

    torra

    Acacio, Vinho Verde - gott, passar bra till mycket

    Terras de Lava, Vihno de mesa branco - gott, passar till det mesta tom prata.

    Shloss Vollrads, Riesling - Gott, v?ldigt gott till skaldjur. Ett bra k?p.

    Carl Jung, Weisslack - Alkoholfritt passar bra till det mesta man ska ha vitt vin till.

    Anjou, Les Boissinelles - Gott, rekomenderat att k?pa igen.

    Alsace, Pierre Sparr - Gott, fast passade n?stan b?ttre att dricka bart ?n till fisken.

    Verdicchio dei Castelli di Jesi - Gott till fisk, mycket smak

    Orvieto amabile, BIGI - Sn?llt, gott men utan speciell karakt?r

    El Emperador, Valle Central Chardonnay - helt okej vin

    MOUSSERANDE VINER

    Asti Cinzano - Inte tillr?ckligt s?t f?r att dricka naturell

    Tuble, Brut - Odrickbart, surt och ointressant

    Nivole - l?tt mousserande, fantastiskt till choklad.

    Lambrusco dell'emilia - drick inte bart men passar i bÂl

    CIDER

    s?t

    torr

    La Cidraie - smakar v?ldigt likt ?l, tyv?rr

    Cidre Bouche, Vallee de la Vire - smakar ?llikt, totalt odrickbart

  • Lena+Mattias=sant

    till varmrätten på bröllopet hade vi gallo zinfandel alla gillade det. chardoneer från sydafrika rekomenderas oxå

Svar på tråden Testade lite olika viner igår