• vårbrud2008

    Förrätt

    Vi håller på att diskutera vår meny, men har fastnat när det gäller vad vi ska ha som förrätt. Till huvudrätt blir det hjort och dessert hoppar vi över för att istället ha en speciell tårta.

    Hur ser era menyer ut???????

    Har ni några tips kanske????

  • Svar på tråden Förrätt
  • ~Annelie~

    Förrätt: Rökt ankbröst med fikonmarmelad

    Varmrätt: Helstekt fläskfilé
    Serveras med äppelcidersås och röstipotatis med sesamfrön

    Efterrätt: Jordgubbar med glass, råsocker och grädde

    Senare serveras även bröllopstårta med kaffe

  • pärlor

    Förrätt

    Pilgrimsmusslor
    - Halstrade pilgrimsmusslor toppat med lökkompott och getostcream

    Vin: Gruner Veltiner Smaragd, Österike

    Varmrätt

    Oxfilé
    - Svensk hängmörad oxfilé serveras med balsamicosky, potatis- och
    parmesanbakelse samt säsongens primörer.

    Vin: Chianti Classico, Italien

    Dessert
    Lime sorbet
    - Serveras med mynta marinerade jordgubbar

    Vin: Moscato d` Asti Italien

    Bröllopstårta och kaffe med avec

  • Fru Cinderella

    Förrätt
    Kräft och räkstjärtskocktail

    Varmrätt
    Fläskfilé med potatisgratäng och sås

    Efterrätt
    Chokclad och Chilli gifter sig

    Bröllopstårta

  • 2007 Bröllop

    Pärlor

    Vilken meny! Jag blir jätte hungrig!

  • Pillapillan

    Vi kör kött till både förrätt och huvudrätt (är fisk- och skaldjursallergiker). VI satsar på en enkel förrätt med parmaskinka och melon tillsammans med lite sallad och ett bröd.

  • Annis1976

    Cinderella:
    Har du ett bra recept på räk och kräftstjärtscoctail så får du gärna maila mig den. Vi funderar på att servera det i glas. Är bra med nåt man kan göra dagen före...

    annapahlsson@telia.com

  • Fru Cinderella

    Annis1976
    Nope sorry, det var restaurangen som lagade våran mat.. har tyvärr inget bra recept på det. Och den rekommenderar jag inte att göra dagen innan eftersom det är räkor

  • Lainan

    Bröllopsmeny
    Välkomstdrink
    Förrätt
    Skaldjurssallad med avocadokräm, basilika- och vitlöksbröd
    Vitt vin; Sunset Creek, Chardonnay
    Varmrätt
    Kantarellgratinerad hjortsadel med rödvin-madeirasås, potatisgratäng & solsallad
    Rött vin; Oude Kaap, Cabernet Sauvigno

    Efterrätt
    Vit chokladmousse med drottningbär
    Dessertvin; Harveys Bristol Cream
    Bröllopstårta
    Kaffe & avec

  • Mrs.K

    Kvaringscheesecake med löjrom.
    (Serveras troligtvis med Drostdy-Hof Chardonnay Viognier)

    *
    Tjälknöl på oxfilé med potatisgratäng och kantarellsås.
    (Viña Maipo Cabernet Sauvignon)

    *
    Vaniljglass med jordgubbssås.
    (Serveras inte med nått än så länge)

    Sen blir det bröllopstårta med kaffe och avec.

    Som avslutning på natten kommer det serveras smörgåstårta för de som är hungriga (undra om det är en endaste som är det efter middagen ;))

  • somsom

    förrätt Krustader fyllda med havets läckerheter

    Varmrätt kalvstek gräddsås, färskpotatis vårens primörer

    dessertt tårtbuffe´

  • Superpuman

    Pärlor: Är det Terreno Chianti Classico till varmrätten? Mitt absolutaste favoritvin!!!!

  • vårbrud2008

    Mmmmm så mycket gott.......

    Har fått några idéer i alla fall. TACK!!!

  • Gutan

    pärlor
    får man fråga vad ni får ge per kuvert för denna meny (bara maten alltså)?!

  • zukigirl

    Fru Cinderella : Vad är det för efterrätt? Har aldrig hört talas om. *nyfiken*

Svar på tråden Förrätt