• Tiny

    Laga egen mat till 45 gäster. Vad hamnar det på?

    Hej!

    Vi kommer att bjuda cirka 45 gäster och bjuda på två rätters middag samt tårta. Till förrätt tänkte vi någon soppa vilket är enkelt, gott och relativt billigt. Ni som fixar maten själva:
    Hur mycket kommer ni att lägga på mat?
    Hur ser er meny ut? Tips önskas på välsmakande och vackra rätter som är prisvärda!

  • Svar på tråden Laga egen mat till 45 gäster. Vad hamnar det på?
  • serendipity

    Lagar man maten själv blir det mesta ganska prisvärt.

    Ett tips till soppa är keldas färdiga soppor. Åt en i helgen som var fisk och skaldjur och hade lagt i lax, räkor och musslor. Den var helt gudomligt god.

  • Helene

    Om du ska laga maten själv så finns det jätte många alternativ som går att göra billigt..beror på vart du handlar.

    pris ca 25-30 kr/kuvert
    *Fransklöksoppa
    *citronkyckling med rotsaker i ugn
    *pannacotta med bär

    ca 50-75/kuvert
    *bruschetta classico
    *helstekt ox/fläskfilé med hasselbackspotatis och grönsaker i ugn.
    *tiramisu

    ca 50-75/kuvert
    *kräftskagen
    *oxfilésurprise med rödvinssås eller limelax
    *glassbomb med sorbet

    ca 55/kuvert
    *ljummen rödbetsallad
    *parmesanpanerat kycklingbröst
    *cremé caramel med smak av cocos

    ca 130/kuvert
    *Hummerrisotto
    *rosastekt rådjursytterfilé
    *mörk och ljus chokladmousse

    ett sätt att få ner kostanden är att använda sig av de saker som det är säsong för när du ska gifta dig.

    Lycka till!

  • Cecilia

    Hade barndop för 40 personer med en oerhört uppskattad buffé, ni kanske inte vill ha detta men är ganska övertygad att detta även skulle fungera vid sittande bord. Hela kalaset gick på ca 4.000:-.
    En liten riktlinje kanske och jag kan lova dig att vi inte gjorde avkall på något!
    Lycka till!

  • ester

    Cecilia!
    Vad hade ni för mat i buffén? Funderar själv på att fixa egen mat till bröllopet, men har lite dåligt med idéer. Ska kanske tillägga att lokalen vi ska vara i har frys, kyl samt tillagningsmöjligheter, så det är inga problem.

  • Cecilia

    Måste ta fram menyn ur dotterns klippbok!
    Lägger fram den här så snart som möjligt, vi hade väldigt trevligt och den var lätt att göra själv.

  • Anonym

    Hej!

    Här är en till som gärna tar del av buffén!
    TACK!

  • fästmön

    Hummersoppa (färdigköpt) och så tillsätter du grädde och cognac, mums!

    Dubbelmarinerad oxfilé är gudomligt gott och praktiskt då den serveras kall, köttet blir hur mört och gott som helst. Till det en mumsig sallad med säsongens grönsaker och potatis och nybakat bröd!
    Dessert en pannacotta med hallonspegel, gott och ganska enkelt eller varför inte cheesecake!

    Hmm det kan väl tänkas gå på 100kr/kuvert (max!)

    Lycka till!

  • Cecilia

    Vi hade på vår dotters dop,

    Äppelmarinerad skinka

    Honungsmarinerad rostbiff (hemmagjord)

    Couscoussallad

    Tre såser:
    rostad paprika-, pesto-, gräddgrön-

    Getostpaj med purjo och pinjenötter

    Broccolipaj med sambal

    Sallad

    Bröd med trendsmör

    Brietårta

    Chokladtårta i tre våningar

    och dryck!!

    Har haft många sk novemberfester under ca sju-åtta år och har provat olika menyer.
    Novemberfesternas deltagarantal var mellan 65-80 gäster och vi har också varierat mellan buffe och sittande bord.
    Roligast var nästan buffe, då den i sig också går att dekorera. Sedan gick det åt mindre sista minuten jobb för oss fyra värdar!
    Hoppas du till slut hittar något som passar!

  • Helene

    Finns massa buffer bara att blanda som man vill, här är några förslag..kanske nått faller i smaken?

    Buffe ca 65 kr/kuvert

    *Gravad Lax med Hovmästarsås
    *Tonfisksallad i Balsamvinägrette
    *Pastasallad
    *Smördegsinbakade Ostknyten
    *Bayonneskinka
    *Fransk Potatissallad
    *Blandad Grönsallad

    medelhavs buffe...

    *örtmarinerad kycklingfile
    *souvlakispett
    *tzatziki,
    *fårostsallad med svarta oliver, *parmaskinka med skaldjursmayonnaise, *tomat- och rödlökssallad
    *marinerade vitlökar
    *pesto på soltorkade tomater
    *oliver
    *potatissallad med tonfisk och purjolök
    *olivsmör samt lantbröd

    Lite mer skandinavisk

    *Skagenröra
    *två sorters sill med tillbehör
    *rökt lax med löjromscreme
    *gravad fjordlax med hovmästarsås
    *böcklingfilé med kapris och rödbetor
    *rökt lammstek med pepparrotscreme
    *ägghalvor med löjrom och röd lök
    *murkelpaté med tranbärssås
    *paj på renskav och kantarell
    *köttbullar
    *Janssons frestelse
    *blandad grönsallad med honungsvinaigrette
    *potatis
    *smör,tunnbröd, mjuktbröd,västerbottenost

  • Julia B

    Vår middag gick på ca 6000 kr för 53 personer:

    brudskål: mousserande vin

    förrätt: sill, gräddfil och gräslök
    snaps, loka och lättöl

    buffé: rostbiff, marinerad fläskfilé, rökt kalkon, lax, potatissallad, kikärtssallad, baguetter, mozarella och tomater, paprikor, auberginekaviar, ost, kex, frukt
    rött och vitt vin

    tårta: hallonbomb och kolatårta, hemgjorda
    kaffe och té

    vickning: korv och bröd, rostad lök, bostongurka

  • i Från Norr(flicka)

    Hej!
    litet tips till tårtan
    Säg inte att det är bröllopstårta utan vanlig tårta sätt dit dina egna brudpar*om du vill ha det*
    Jag är konditor, säger man bara ordet BRÖLLOP så höjs priset
    hälningar I Från norr
    PS...fråga om tåter om du vill...ds

Svar på tråden Laga egen mat till 45 gäster. Vad hamnar det på?