• Petra

    Fyllning till Krustader

    Hejsan! Vi ska ha krustader till förrätt, men har inte hittat någon fyllning. Är det någon som har något bra recept?
    /Petra & Tony

  • Svar på tråden Fyllning till Krustader
  • Johanna = en lat kock

    Egentligen funkar alla geggor, röror och stuvningar...

    men varför inte varmrökt lax och creme fraiche franska örter och lite dragon på toppen

    eller en svampstuvning

    eller kallrökt/gravad lax och räkor i en citrusvinägrett (avredd med ex maizena för konsistensen)

  • evanisse

    Hörde ett Tips om fikonmarmelad toppad med smakrik ädelost. Vet inte hur det skulle smaka, men udda är det ju i alla fall......

  • Johanna = en lat kock

    evanisse!

    Det är jättegott med en söt marmelad eller kompott till vit, blå och grönmögelost! Även om jag tycker att osten ska komma efter maten...

    (prova att koka lite hackad torkad frukt (russin, aprikoser, fikon etc) med lite portvin (e dyl) och kanske en gnutta socker till sirapskonsistens och servera med ostbrickan... mums

  • sol

    Kantarellstuvning med lite ost som smälter när man gratinerar dom är ljuvligt gott.

  • Destiny

    Vad Ni än väljer för mumsigt så blir det säkert supergott.
    Tänk bara på att inte låta röran ligga i krustanden för länge utan att det serveras omgående. Tyvärr har dom en tendens att bli mjuka rätt snabbt och då är dom inte lika goda.

    Lycka till!!

Svar på tråden Fyllning till Krustader