• bröllops häxan

    hur låter våran buffe?? Snälla nån!!

    Om ni fick bestämma och själv var på vårat bröllop, saknar ni något i våran meny?

    Förrätt: Krämig sparrissoppa med grovt lantbröd och smör

    Buffe: Anka & Kalv
    Vegetariskt grillspätt med marinerade cuornfiléer,
    paprika och champinjoner
    Örtkryddade,
    honungsgratinerade rotfrukter
    Grekisk bläckfisksallad med räkor och kapris
    Syrlig coscossallad med svarta oliver, soltorkadetomater, fetaost och lime
    Mördegsknytten med feteost och spenat
    Tomatsallad med rödlök och minimajs
    Rödvinssås
    Tzattziki(vitlök)

    Efterrätt: Parsonerad päronsorbe med kanelhjärtan..

    :)

  • Svar på tråden hur låter våran buffe?? Snälla nån!!
  • Eurolady

    En enkel vinigrätt-dressing skulle nog vara bra att ha som komplement till tzatzikin och rödvinssåsen (framförallt till salladen).

    Annars lät det som en väldigt god buffé! Känner mig nästan lite hungrig nu!

  • E.L

    Låter jättegott! Har du ngt recept på de där mördegsknyttena m fetaost o spenat. Vi har svårt för att hitta ngt bra veg.alternativ.

  • Lucia05

    Hur serveras anka & kalv?
    Vad är 'parsonerad'?

  • bröllops häxan

    Då lägger jag till en vinegrett

    Tyvärr inget resept. Det sitter i huvudet ;)
    Ska bli intresant när jag förklarar för kocken hur han ska göra..hihiihi

  • Jupiter2

    Jag undrar också vad parsonerad betyder...

    Buffén låter god tycker jag.

  • utvandraren

    En grönsallad som komplement.
    Potatis? Kanske en potatissallad eller klyftor. Tror endel kanske kommer sakna potatis även om du har mkt annat....

  • bröllops häxan

    Anka och kalv är helstekta fileer/stek Som skärs i tunna skivor.

    parsonerad är när man är kär ;) (kan ha stavat fel, vet inte så noga hur det stavas)

  • bröllops häxan

    grönsallad finns i tomatsalladen
    Potatis finns i ungsgratinerade rotfrukter *L*

  • Sibylla

    Låter smaskens! De kan inte bli mer än nöjda!
    Lycka till!

  •  Miss Cee

    Då är det nog "Passionerad" du är ute efter :)

    Tycker också att det låter hemskt gott. De vegetariska grillspetten är de bara till för vegetarianerna, eller får alla äta av dem?

    Det enda jag kan tänka är att jag nog skulle lagt till någon form av grönsak eller sallad som är mera neutral. Både bläckfisksallad ocj coscous har ju distinkta smaker, och gillar man då inte det så åter står tomatsalladen. Vad är det i den?

    Jag skulle ev lägga till en vanlig grönsallad till dem som är lite mesigare i sin smak samt någon form av enkel varm grönsak om grönsaksspetten inte är till för alla.

    Kan man få recepten???

  • bröllops häxan

    Miss Cee : Tack så mycket :D Stavning är inte min starka sida precis.

    Tomatsalladen inneholler grönsallad, skivade tomater, minimajs, rödlök.

    En riktig "messalad" hehe..
    Villle bara att det skulle låta lite flådigt. Men nu, efter era super bra tipps så skriver jag in exakta ingridienserna på menyn.

    Asså, jag är jätte matlagningsinreserad, men jag går aldrig efter resept. Allt finns i huvudet lixom. Jag vet hur man gör men all mängd är lite på känn. Var det något spesiellt du funderade på?

  • Blivande Fru Johansson

    Tyckte de lät gott!! När ska man komma?? :)

  • K -76

    Vill också ha! Jag antar att ni har bröd/smör/ost till själva buffen också?

    E.L:
    Det finns ett recept på sånna piroger i senaste Buffe, jag kan plita ner det om du inte har tidningen.

  •  Miss Cee

    Mon-Chichi>>

    Tar gärna recepten på allt gott du hade med där! Även om du inte vet mängder och så, så kanske du kan tala om vad du har i för något?? Och ungefär hur du gör??

  • Rosenhaga

    Det låter verkligen smaskens! Precis som några andra har föreslagit så saknar jag en grönsallad till ankan/kalven.

    Förslag:
    1. Blanda flera olika sorters grön sallad varav den ena sorten kan/bör vara ruccola. Lägg upp på en stort, generöst fat - inte en skål.
    2. Skiva päron och strö över.
    3. Hyvla parmesanost - rikligt över.
    4. Grovkrossa valnötshalvor och strö över (om ingen är allergisk mot nötter)
    5. Flingsalt, vitpeppar ur kvarn, olivolja och balsamvinäger över precis före serveringen.

    (Om man vill förbereda det mesta, skiva päronen men sära inte på dem. Kläm över lite citronsaft. Direkt före serveringen lägger man på det på salladen före man har på salt, peppar, olivolja och balsamvinäger.)

    Detta är en förföriskt enkelt gjord sallad som lyfter just kött som kalv och anka till oanade höjder.

    Receptet är inspirerat av Jamie Oliver - den nakna kocken. Alltid mycket uppskattat när det serveras!

  • bröllops häxan

    Blivande Fru Johansson: Ja kom vet ja ;)

    Rosenhaga : Tack för tippset. Päron passar altså till anka och kalv...hummm. måste prova :D Tror jag snor det reseptet rakt av.. Verkligen tack så mycket. :) Men kan man byta ut valnötterna mot något? Många är alergiska. inkl mig själv. Jag är lite kännslig mot päron också men käkar det i allafall för att det är så gått(mums) och det enda "kärnfrukten" jag tål i huve taget.

    K -76 : Det får stå kvar på borden. Brödet och smöret alltså, men ingen ost...:)

  • Rosenhaga

    Valnötterna är en bonus som man inte alls måste ha, du kan rätt och slätt hoppa över dem. Om det funkar med rostade pinjenötter så är det också gott, annars skulle jag nöja mig med päronen och parmesanen - smaskens!

  • bröllops häxan

    Miss Cee : Ska se.. det finns lite knep för att få allt lite godare som jag har(utövas säkert av andra också :D)

    cuornfiléer: Låt tina helt och låt dom "suga in" en marinad på antingen soja och lite flytande fond eller på valfria kryddor. ca 15min räcker. Tillaga på valfritt sätt. Fast steka på platta eller grilla är godast. Hög värne och vänd ofta till man fått en liten stekyta. Tillsätt olja vid behov. (dom suger upp ganska mycket dom små rakarna, så att förmarinera gör att dom inte suger upp så mycket fett.)

    Grov "stava" rotfrukter som potatis och morötter(potatisarna i lite mindre bitar då dom tar längre tid)olja en plåt och ringla lite flytande honung utblandat med olivojla över (ca 50/50). strö flingsalt och in i ugnen på ca 200-215gr. Strö över purjolök när det är ca 15 min kvar och örter(torkade för ugnsvärme, eller färska efter det är klart). Man kan ha alla möjliga rotfrukter. Smarrigt till grillat på sommaren. Och lättlagat och billigt :D

    Grekisk bläckfisksallad med räkor och kapris har jag aldrig gjort.
    Men det är ju att blanda lite olika sallads sorter så som rokola och ekbladssalad( lite besk i smaken) och annat småt och gott. grovpeppar, flingsalt, bläckfisk (ej friterad), jätteräkor. Lite kapris och svarta oliver kanske. Måste pröva mig fram här.

    coscossallad: färdig coscos som man river i limeskal, pressar saften från en citron(eller halv, pröva dig fram till smaken)tärna fetaost(riktig krämig och fet, hihi..)i stora bitar, svarta oliver(goda stora)lite olivolja (bara lite för att göra det mindre tort. strimla soltorkade tomater grovt. Rokola och coktailtonater är också gott att ha i. Salt och grov svartpeppar förstås.*L*

    Mördegsknytten med feteost och spenat: Köp mördeg och klä sådana där mindre pajformar som är lite högre. Inte så tunnt som vanligt. se till att botten är klädd också. In i ugenca 5 min. Blanda ägg, fetaost och färskspenat. En gnutta fond och en tesked socker(eller två *L*) för att höja smaken. Smeten ska vara mer som gröt i konsistensen. Lite tjockare änn vanlig pajfyllning alltså. In i ugnen efter halva tiden. Sen ut igen och då läger man på deglocket. In i ugnen igen den resterande tiden. Ta ut "bakelserna" och låt svalna. Serveras kalla. (super på pickninc :))

    Gud... nu måste jag äta något hahahah..

    och förlåt för alla stavfel på förhand..*L*

  •  Miss Cee

    Ååh tack så hemskt mycket!!! Jag samlar på mig recept bäst jag kan innan det blir dags för oss till våren.

    VÅgar man be om receptet på desserten också??? :D

  • bröllops häxan

    Tyvärr. Sorbe har jag aldrig gjort faktiskt. Men hade tänkt att den skulle innehålla päron och en gnutta ingefära. Kan luska lite tills i morgon. Annars så har ica handlarna många bra recept på dras hemsida. Rekomenderas varmt.

    Ja visst är det kul med mat. Ooh att våga kombinera smaker och att inte alltid förlita sig på att "mycket margarin" fixar smaken.

    Lycka till med ihop knåpandet av eran meny :) Vi gifter oss i slutet av augusti. Kan komentera efter om du vill, vad som funkade och vad som gick "fet" bort.

Svar på tråden hur låter våran buffe?? Snälla nån!!