Här kommer receptet.
150gram kallrökt eller gravad lax (vi brukar göra på gravad)
1 liten rödlök
½dl klippt dill (funkar utmärkt med fryst)
1msk pressad citron
1dl creme fraiche
stenbitsrom eller liknande, brukar ta ca: 1/4-1/2 liten burk (röd, svart eller gul, välj vad du vill)
vitpeppar
skär laxen i bitar, och skala och hacka ner löken något och lägg de i en skål, tillsätt cremefraiche, och dill och mixa allt tills dess att de blit 'slätt' eller om du önskar bitar mixa inte fullt så länge. tillsätt romen och rör försiktigt om med sked, i med lite citron och vitpeppar.
Tänk dock på att inte krydda förmycket för smakerna kommer fram mer när de står några timmar.
De här receptet är till 4-6personer om man annvänder röran till att ha som förrätt på kavring/vittbröd eller liknande, eller som fyllning till bakpotatis (som jag tycker är så gott).
Görs med fördel dagen innan så smakerna kommer fram mer, röran blir oxå fastare mot vad den är från början när den har fått 'stå till sig' lite.