Vintips till vildsvinsstek önskas...
Vi ska servera vildsvinsstek på vårt bröllop.
Jag undrar nu ifall att det finns någon som har förslag på vin som kan passa till detta.
Gärna viner man kan få tag på i Tyskland.
Vi ska servera vildsvinsstek på vårt bröllop.
Jag undrar nu ifall att det finns någon som har förslag på vin som kan passa till detta.
Gärna viner man kan få tag på i Tyskland.
det beror väldigt mkt på tillbehören
till en kraftig rödvinssås och potatisgratäng krävs ett annat vin än till en lätt örtsås med sallad...
Förelsår tyska kraftiga vita viner, med druvor som Riesling eller Gewurtstraminer. Italienska röda Brolio-viner skulle nog passa fint, så också franska röda Bourgogner elelr kraftiga vita Alsace- och Jura-viner.
Vildsvin är ju vilt, men klarar inte så kraftiga viner som man t.ex har till älg och fasan, tycker jag. Låt också tillbehören vara rådgivande.
Vi ska servera den tillsammans med svampsås, grönsaker och potatisgratäng.
Det är en ganska fet måltid så det behövs nog en kraftig gewurtztraminer eller det italienska och franska vinerna jag nämnde.
Tack så mycket!
Skulle Grand Sud Merlot France vara ett alternativ eller J.P Chenet? Heller blir det helt galet?
jag skulle snarare välja ett rött men inte altför kraftigt till en såpass fet måltid
och vildsvin är ganska kraftigt i smaken - iallafall de 30tal gånger som jag ätit det...
det är ungefär samma skillnad som mellan nöt och älg...
stor skillnad mot gris...
Merlot-druvan funkar bra till det här. Vad är det för druva i det andra vinet, JP Chenet?
Tänk så olika man uppfattar smaker. För mig är smaken på vildsvin-gris i intensitetsskillnad som mellan kalv/lamm vs hjort, men inte så stark som rådjur/älg, eller för att ta björn som ett extremexempel. Denna skillnad i smakuppfattningar kan man nog överföra till dina gäster. Har du vana viltätare så kan du nog öka på instensiteten i vinets smak, medan ovana ätare behöver ett mildare vin för att överhuvudtaget uppfatta smaken på vildsvinet.
Jag är lite inne på att servera vildsvin på vårt bröllop och jag hade nog tänkt mig en chianti classico i stil med Brolio... Passar utmärkt till t ex hjortfilé och jag vet att Bordershop har någon Brolio-variant till ett hyfsat pris - dock inte mycket billigare än på Bolaget. JP Chenet - "den med den sneda flaskhalsen" - är en cabernet-syrah och den är bättre än sitt rykte... Kanske i snällaste laget men den skulle nog funka!
jag menar SKILLNADEN mellan nötkött vs älg
är jämförbar med skillnaden mellan gris (vanlig tamgris) vs vildsvin
älg (då menar jag inte en gammal seg ko- de duger ju bara till gryta - utan ungdjur) är inte så kraftig viltsmak (den där lite bittra, kraftiga, mustiga smaken) på - ffa om man jämför med rådjur, hare etc
kalv - hjort är en större skillnad i smak anser jag... medan lamm har en helt egen smak...
men ang vinet så håller jag med courage
en merlot skulle inte sitta fel
eller en snäll shiraz - inte alltför ekad...
är själv förtjust en som heter mcPhe(a)rson
sen beror det ju väldigt mkt på hur köttet kryddas före och vid stekningen
många kockar som serverar vilt förstärker ofta viltsmaken med tex enbär, granskott
Tack så mycket för era svar!
Vi kör nog på Grand Sud Merlot.
Men vi ska även kolla upp era andra alternativ och se vad vi kan hitta.
Tack än en gång så mycket!
Eller kan ni rekommendera något annat vin med merlot druvan?
Det finns ett vin med merlot druvan som heter Jacob´s Creek. Har någon av er provat den?
Ska du verkligen bjuda på Trikinetek??
www.vildsvin.se/trikiner.htm
Med ordentlig tillagning är det ingen fara. Men givetvis ska man hantera alla livsmedel med försiktighet. Och om du visste hur mycket farlig mat det finns! Listan kan göras mycket lång; Champinjoner, selleri, ägg, fiskkonserver, sallad, ost osv osv. Hualigen för vad som kan hända om man gör fel!
Någon som har provat Jacob´s Creek eller kan rekommendera något annat vin som är gott med Merlot druvan?
jacobs creek är ett helt OK vin
ffa om man kan hitta det billigare än här
men köp hem och smaka på vinet
Johanna=en lat kock: Tror du Jacob´s creek skulle kunna passa till vildsvinstek?
Ja det är en ganska snäll och trevlig merlot så den funkar till allt som inte är för kraftigt
men JAG tycker att det är absolut viktigast att ni gillar vinet
sen är svampsås ett bra val till allt vin eftersom svamp är en superbra vinvän
Tack för ditt svar.
Vi får helt enkelt köpa hem några viner och prova oss fram till vilket som är godast!