- +
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Köp & sälj
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Dukning & dekoration
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Make up & skönhet
- Mat & dryck
- Ringar & smycken
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Övrigt
- Anonyma rummet
- Ekonomi
- Juridik
- Relationer
- Övrigt
- Blommor
- Brudbukett
- Övriga blommor
- Ekonomi & budget
- Budget
- Privatekonomi
- Fest & övernattning
- Dikter
- Dukning & dekoration
- Festlokaler
- Herrgårdar & slott
- Hotell & övernattning
- Möhippa & Svensexa
- Tal
- Tips & lekar
- Transporter
- Foto & trycksaker
- Fotografer
- Inbjudningskort
- Trycksaker
- Video
- Kläder & mode
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Klädkoder
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Kropp & hälsa
- Kroppen
- Vikt och träning
- Behandlingar
- Lokala grupper
- Blekinge
- Borås
- Dalarna
- Gotland
- Gävleborg
- Göteborg
- Halland
- Jämtland
- Jönköpings län
- Kalmars län
- Kristianstad
- Kronoberg
- Malmö
- Norrbotten
- Skåne
- Stockholms län
- Stockholms stad
- Södermanland
- Uddevalla
- Uppsalas län
- Utlandsboende
- Värmland
- Västerbotten
- Västernorrland
- Västmanland
- Västra Götaland
- Ystad
- Ö-vik
- Örebros län
- Östergötland
- Övrigt
- Mat & dryck
- Catering
- Dryck
- Mat
- Tårtor
- Medlemstrådar
- BT-träffar
- Musik
- Festmusik
- Vigselmusik
- Namn & juridik
- Efternamn
- Juridik
- Pyssel & presenter
- Favours
- Gör-det-själv
- Presenter
- Relationer
- Sex & samlevnad
- Frieri & förlovning
- Kärlek
- Vänner & familj
- Resor
- Bröllopsresa
- Bröllopsresa Sverige
- Ringar & smycken
- Guldsmeder
- Morgongåva
- Ringar
- Smycken
- Skönhet & hår
- Behandlingar
- Frisyrer
- Make up
- Naglar
- Tävlingar
- Lektrådar
- Tävlingar
- Vigsel
- Borgerligt
- Brudfölje
- Bröllopsberättelser
- Frieri & Förlovning
- Jubileumsdagar
- Kyrkligt
- Kyrkor
- Regnbågsbröllop
- Temabröllop
- Vigsel utomlands
- Vigselseder
- Vår månad
- Januari
- Februari
- Mars
- April
- Maj
- Juni
- Juli
- Augusti
- September
- Oktober
- November
- December
- Övrigt
- övrigt
- Veckans fråga
- Bloggar & hemsidor
- Bröllopstorget.se
- Efterlysning - media
- Fråga mig vad du vill
- TV & kändisar
- Övrigt
-
BröllopstokiigÄldre 1 Sep 14:3316431 visningar2 svar216431
Sparrisgratinerad fläskfilé
Här är receptet som jag lovade att jag skulle lämna till Er på Chatten i går kväll (31/8).
Sparrisgratinerad fläskfilé för 4 pers
500 g fläskfilé
1 - 2 burkar (á 225 g) sparris i bitar
3 ½ msk vetemjöl
4 dl sparrisspad + vatten
1 msk smör eller margarin
1 hönsbuljongtärning
1 ägg
½ dl grädde
1 - 2 tsk senap
riven ost
Stek fläskfilén i skivor. Lägg upp skivorna i rader på ett smort ugnssäkert fat. Häll på ev steksky. Sätt på ugnen på 250rader.
Gratängsåsen:
Häll av spadet på sparrisen, mät upp och späd det med vatten. Vispa ut mjölet i en del av den kalla vätskan direkt i kastrullen. Tillsätt resten av vätskan, fett och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning och koka 2 - 3 min. Blanda uppvispat ägg och grädde. Tag kastrullen från värmen, rör ner äggblandningen. Smaka av med lite senap.
Fördela sparrisen ovanpå köttet, häll över gratängsåsen och strö över lite riven ost. Gratinera högt upp i ugnen i 250 grader tills rätten fått fin färg, 8 - 10 min.
Rätten kan förberedas fram till gratineringen.
Gratinera då i 225 grader på mittläge i ugnen i 15 - 20 min. så att rätten både blir het och får färg.
Lycka till!
Denna rätt ska jag bjuda gästerna på på vårt bröllop 14 sept 2002.
-
Svar på tråden Sparrisgratinerad fläskfilé
-
Guud som jag har varit arg på mig själv, när jag ej kunde denna utantill o tappat bort receptet sen kom jag på internet o se vad jag hittade älsklingsrätten... Tack för att du delade med dig av receptet...