• josqvists

    Rolig bordsplacering på "vanlig" fest

    Behöver lite hjälp! Ska ordna en fest på jobbet med ca 60 personer och ska ordna med bordsplaceringen. Någon som har ett roligt förslag? Har ingen som helst aning om vad jag ska göra....

    HJÄLPPPP!!!!!

  • Svar på tråden Rolig bordsplacering på "vanlig" fest
  • SomEttJehuuuuuuu!

    Sådant här är ju alltid kul eftersom man kan låta deltagarna gissa mitt i målitden efter vilken princip de bordsplacerats.

    Förslag 1: I bokstasvordning efter förnamn eller efternamn.
    Förslag 2: Efter stjärntecken, och då med de matchningar som enligt astrologins regler ska passa ihop (lönekontoret har väl folks födelsedatum)
    Förslag 3: Efter födelsedatum, eller så att den som född på ett ojämnt datum ska ha ett jämt datum bredvid sig.
    Förslag 4: Efter stadsdelar.

    OSv, osv

  • krammia

    eller så har ni en herr-låda och en kvinno-låda med nummer i. Herrarna har ojämna nummer och kvinnorna jämna. Så får alla dra ett nummer. Slumpen får bestämma vem som sitter vart.

  • Ninno - 79

    Var på en fest en gång där de tagit hjälp av en kortlek. De hade klippt alla kort mitt itu, och lagt ena halvan på bordet. Sedan fick deltagarna dra den andra halvan "ur hatten", herrarna svarta kort o damerna röda. Sedan satte man sig där man hittade sin halva. Naturligtvis lades ju alltså korten på bordet vartannat rött och vartannat svart. Ganska kul ssätt att låta slumpen avgöra vem som sitter var!

  • okt2006

    Har ni något annat tema på festen? Har varit på en fest med orienteringstema där alla (minnas inte om det var alla herrar eller alla damer) skulle ta med en karta. Kartorna delades i två delar och slumpades ihop.

    Har också hört om fester där man tagit av sig ena skon och lagt i en hög, sedan parat ihop slumpvis.

  • flippertjejen

    På vår firmafest fick herrarna rita ett självporträtt som sedan lades i en burk. Damerna fick plocka ett papper ur burken och gissa vem bilden föreställde.

    Om det är småbord kan varje bord vara en världsdel med t.ex. en AFRIKA-lapp på bordet. Alla på festen får dra lappar med länder på, så sätter man sig vid sin världsdel.

  • Ravial

    Om man vill ha en "para-ihop lek" som flera skriver om här finns det en hel uppsjö med sätt och bara fantasin begränsar:
    damerna - herrarna (eller tvärt om)
    *del av låtrefräng - låttitel
    *del av låt - fortsättning på låten
    *del av ordspråk - resten av ordspråket
    *slogan - produkt
    *huvudstad - land
    *boktitel - författare
    mfl. (man kan låta bordsplaceringen hänvisa till lappen man fått)

    Om man inte vill springa omkring så mycket är grupperingsvarianten en bra idé, som "flippertjejen" skrev, där sittplatserna runt ett bord har något gemensamt (Afrika). Där är det också fantasin som begränsar:
    Borden kan vara grupper av
    *litterära figurer (tex bamsevänner, pippi långstrump, kalle anka, moby dick, de tre musketörerna) och varje gäst får varsin figur (tex bamse, lille skutt, skalman osv för bamsegänget)
    *världsdelar (lappar med länder, eller svårare geografiska platser)
    *skolämnen
    osv

  • Kirsto

    På senaste personalfesten hade vi filmtema, och alla deltagare fick ett namn i pannan (post it-lapp) på en filmstjärna. Sedan fick de gå runt och fråga varandra om ledtrådar. T.ex. Bor jag i USA? Är jag blond? osv. tills de hade kommit på vem de var. Sedan satte man sig på den plats som hade det namnet. (Bra med lite bubbel eller annan fördrink under minglet).

  • Here comes the bride!

    När min mamma skulle ha kusinträff så tog vi små lappar med killarnas namn och rullade ihop och stoppade in i ballonger som vi sedan blåste upp.
    Sedan fäste vi ballongerna på en piltavla så fick tjejerna kasta pil.
    Den kille vars ballong man träffade fick man som bordsherre.
    Det blev mycket skratt!

    Ett bra sett om man inte vill bestämma vilka som ska sitta bredvid varandra.
    Det är ju alltid någon som blir besviken med sin placering, men på det här sättet kan dom inte klaga då det är deras eget fel :)

  • Sagan

    Pussel brukar fungera bra - ta fram ett antal bilder, samma som antal bord och gör två kopior av varje bild. Klipp en av varje bild i pusselbitar och lägg i en skål. Gästerna får sedan dra en pusselbit och hitta rätt bord genom den. Sedan är det fri placering runt borden.

    Ett förslag på temat musik är att ta en känd låt och skriva texten på ett papper. Klipp sedan remsor av texten. Gästerna får sedan försöka para ihop textraderna med varandra och t ex hitta det bord där artistens namn står.

  • ETL

    Skriv ner kända par på varsin lapp och låt folk leta reda på sin "partner" t.ex. Adam och Eva, Kalla och Kajsa, Musse och Mimmi, Kungen och drottningen osv

Svar på tråden Rolig bordsplacering på "vanlig" fest