• Bröllopstokiig

    Har ni varit på Antigua?

    Är det någon som har erfarenhet av resa till Antigua? Jag och min blivande har läst på om det men inte pratat med någon som faktiskt varit där. Nu har vi bokat vår bröllopsresa dit och vill naturligtvis gärna ha erfarenheter från andra.

    Vi har bokat en sea front cottage på ett all-inclusive hotell. Jättehärligt ser det ut. Gå in på hemsidan www.cocobayresort.com så får ni se, vem vet, någon annan kanske också fastnar. Tänk att sitta på en egen veranda med otrolig utsikt över havet. mmmmmmm....

    Är det någon som har särskillt romantiska tips, eller bara roliga tips, på vad man kan göra och se där, som inte står i de vanliga resebroschyrerna.

    Tak, tack

  • Svar på tråden Har ni varit på Antigua?
  • Bröllopstokiig

    Vi har en vän som bott där och en annan vän som seglat dit. Himelsk klimt och så men svindyrt är det väl där. Jag ska höra efter om lite tips om du vill

  • Bröllopstokiig

    LN: Ja gör gärna det.

    Vi räknar inte med att vi kommer behöva så mycket pengar med oss, eftersom hotellet är all-inclusive. Visst är det inte billigt, men inte lika dyrt som andra all-inclusive hotell i den klassen som vi har kollat i västindien. Vi betalar 1120 kr per person och natt men då ingår allt. Sen tillkommer naturligtvis flyg t/r.

    Men då får vi en liten stuga som ligger precis vid havet, dvs. 5 meter från vattnet. Kan det bli härligare!!

  • Bröllopstokiig

    Har ni bokat via resebyrå i Sverige?

    Vi bor i USA och härifrån är allt svindyrt - och nu blev jag sååå sugen att kanske resa dit...:)

  • Bröllopstokiig

    Ja, vi har bokat via västindienspecialisten. Vi kommer att resa från stockholm. Är det så mycket dyrare att resa från USA? Synd, men är det inte rätt bra priser för er att resa till Maui och såna ställen. Det verkar ju isåfall underbart det med.

    Nu reser vi ju i slutet av maj, så det kanske är lite bättre priser då. När tänkte ni resa?

  • Bröllopstokiig

    Jag och min sambo förlovade oss på Antigua julen 1999.
    Antigua är ett av de vackraste ställen jag någonsin varit på och jag är väldigt berest..
    Stränderna är helt ljuvliga - har inte sett något liknande tidigare.

    Trots att ni har all-inclusive, så tycker jag att ni ska pröva på de olika restaurangerna som finns på ön - annars missar ni något! Det finns en jättebra franska restaurang i bergen som heter Chez Pascal - klart värt ett besök.(vi förlovade oss där på julafton)
    Det finns även en helt underbar restaurang som ligger på andra sidan ön - från huvudstaden sett, som ägs och drivs av en italienare. Minns tyvärr inte namnet, men det kan dom hjälpa till med på hotellet - ett absolut måste.
    Inne i huvustaden finns även min favvis-restaurang som drivs av en engelsk kvinna, tyvärr minns jag inte namnet heller, men den är väldigt känd.

    Ni kommer säker råka ut för personer som säljer aktiviteter, och jag tycker att reagge-kvällen på engelska "fortet" är en turist-bluff och jättetrist, men utsikten är fin.
    Hästridning skulle jag ej heller rekommendera, eftersom hästarna är väldigt slitna.

    Hyr en moppe och åk runt, det är en vacker ö med fantastiska stränder, på många ställen är man helt själv.

    Hoppas detta var till någon hjälp... själv ska jag till Söderhavet på min nästa resa och gifta mig på Cook öarna. (februari 2003)

  • Bröllopstokiig

    Tack Maria för tipsen. Min blivande och jag ska absolut kolla upp restauranger, men inte ut och rida på de stackars hästkrakarna. Tur är väl det för första och enda gången vi har ridit ihop hade vi ont i kroppen i 3 dagar efteråt. Inte hade vi tänkt oss rida på Nordsvenskar, vi hade ju bokat islandshästar

    Nåja, Antigua verkar ju bli en fullträff. Om någon mer har tips blir jag ännu gladare.

    Maria, lycka till med resan till Cooköarna, har hört att det ska vara fantastiskt där!!

  • Bröllopstokiig

    Är det någon som har bott/vet någon som har bott på Cocobay Beach resort på Antigua. Det verkar jättefint och vi har bokat det. Men jag skulle vilja ha lite expertutlåtanden av tidigare gäster. Är maten bra, det är ju all inclusive så jag vet inte om man får några menyer att välja av varje kväll eller om det är buffé osv. Är rummen lika fina som på bilderna? Vi ska bo i en beach front cottage och det borde ju vara de finaste eftersom de är dyrast?!

    Jag har tidigare fått lite tips om saker vi bör se eller restauranger vi bör besöka. Är det någon mer som har förslag?

    Hur är det att dyka? Finns det mycket fiskliv att se, rev och dyl. Har de bra dykinstruktörer. Jag har inte dykt innan. Finns det mycket hajar? Ja, jag vet att det är lite fånigt men vi har haft så mycket hajdiskutioner på jobbet att jag blivit lite uppjagad.

  • Bröllopstokiig

    Jag vet att jag är tjatig, men jag blir jätteglad om någon mer som varit på Antigua vill dela med sig av sina erfarenheter!!

  • Pernille 17/5 2003

    Hej hopp

    Nu sitter jag här i höstrusket och drömmer om bröllopsresan!!

    Kan någon mer som vet något om Antigua,som har varit där eller känner någon som varit där, skriva några rader??

    Jag skulle bli superglad!

    Kramiz till er alla!

  • crazytok

    CicciL!!! Jag vill få tag på dig..... funderar nämligen själv på en bröllopsresa precis till detta ställe! 

    Så jag hade velat ha lite info och feedback från dig om det är möjligt!! :)

    Kontakta mig ifall du ser detta!!  

Svar på tråden Har ni varit på Antigua?