Jambalaya med ölkorv och räkor
Tillagningstid: 30 minuter
Antal portioner:
Det här behöver du:
100 gram finhackad gul lök
3 dl ris
1 msk olivolja
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
4 dl krossade tomater
2 klyfta vitlök, pressade
0,5 tsk timjan
0,5 tsk basilika
0,5 tsk oregano
2 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
salt
300 gram skalade räkor
2 st ölkorv i bitar
tillbehör:
2 st paprika i olika färger i bitar
2 skiva ananasskivor
1 dl gräddfil
Så här gör du:
Fräs löken i olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med i en minut. Blanda ner buljongtärning, vatten, krossade tomater och vitlök. Låt riset koka tills det är hyfsat torrt, ca 20-25 minuter. Smaksätt med timjan, basilika, oregano, paprikapulver, chilipulver och salt. Blanda ner räkor och ölkorv. Servera Jambalayan med paprika, ananas och gräddfil.