Chokladdoppade jordgubbar
Hej!
Jag drömme om mitt vinterbröllop.
Och vi hade tänkt oss ha champange och chokladdoppade jordgubbar, när vi kommer till festlokalen.
Men hur får man tag i jordgubbar på vintern.
Eller finns det något liknande?
Hej!
Jag drömme om mitt vinterbröllop.
Och vi hade tänkt oss ha champange och chokladdoppade jordgubbar, när vi kommer till festlokalen.
Men hur får man tag i jordgubbar på vintern.
Eller finns det något liknande?
Jordgubbar går väl alltid att få tag på om man absolut vill, men kvaliteten och priset kan det ju vara värre med.
Var bor du någonstans?
Jag bor i Stockholm,
jag vet inte är det kanske bättre med en chokladpralin eller något annat?
Vinterjordgubbar kan vara så smaklösa och vattniga, chokladpraliner är väl ett jättebra alternativ!!!!
OK, isåfall kan du ju gå till någon av saluhallarna (Östermalmshallen, Söderhallarna eller Hötorgshallen). De har ju jordgubbar året runt.
Aha, man får helt enkelt gå på en smakrunda!
det är godare med physalis eller ngn exotisk frukt istället...
jordgubbarna brukar vara ganska trista
eller gör en vit jordgubbstryffel doppad i mörk choklad???
Johanna =lat kock
Det lät så smaskigt med jordgubbstryffel.
Finns recept?
Om du har eller orkar är min mail jennyhaglind@hotmail.com
Tack igen!
Chokladtryffel ca 200 st grundrecept
smält 750g choklad (vit, ljus eller mörk)
koka upp
1,5-2,5dl vispgrädde (mindre mängden till vit choklad)
75g smör
50g glukos eller honung
Blanda samman den heta gräddblandningen med den smälta chokladen.
smaksätt ev med:
1-1½dl sprit eller likör (ex konjak, vaniljvodka, grand marnier, kahlua, whisky etc.)
eller exempelvis med mer honung, chili, messost, apelsinskal,vanilj, kanel, kardemumma, saffran etc?.
? låt svalna till rumstemperatur
? vispa tills smeten är matt och har ganska fast konsistens
? spritsa lagom stora pluttar och låt dem stelna helt i kylen
? rulla kulor alternativt gör en limpa och skär bitar eller spritsa snygga ?rosetter? med en stjärntyll
? kulorna kan antingen rullas i ytmaterial eller frysas och doppas i smält choklad
bärtryffel - i övrig samma som ovan
smält 750g choklad (vit, ljus eller mörk)
koka upp
1dl vispgrädde
1-1½ dl fruktpuré/sylt (mindre mängden till vit choklad) tex jordgubb, blåbär, mango, hjortron, hallon
75g smör
50g glukos eller honung
Låter smaskens!
glömde ju
är man lat så vispar man inte utan häller smeten på en plastad långpanna och sen på med krossad krokant eller polkagrisar ovanpå (ev i botten oxå)
Åh, tack så mycket det blir nog provbak, nästa helg, spännande!!!