Här är en av mina favoriter:
Rör ner några droppar pepparmyntsolja i rumsvarm nougat. Platta ut nougaten igen till en 1,5 cm tjock platta och kyl den så att den stelnar.
Kavla ut marsipan till en 5 mm tjock 8 cm bred lång platta.
Skär den stelnade nougaten i stavar som är 1,5 x 1,5 cm i genomskärning.
Lägg nougatstavarna på marsipanplattan (på längden) och rulla ihop marsipanen så att du får en lång marsipanrulle med nougat i mitten. Gör flera rullar om det är för svårt med en lång.
Ställ rullen i kylen en stund till, om nougaten hunnit mjukna. Skär sedan rullen i 1 - 1,5 cm tjocka skivor.
Smält choklad i vattenbad och doppa bitarna i den smälta chokladen. Låt svalna och stelna.
Om du inte vill ha mintsmak på nougaten kan du skippa första steget. Odense nougat brukar säljas på lagom tjocka plattor, så det är bara att skära upp i stavar och rulla in i marsipanen.
Man kan även ta rom eller konjak i stället för pepparmyntsolja.