• Bröllo­pstoki­ig
  Äldre 24 May 02:26
  17757 visningar
  27 svar
  27
  17757

  När börja använda ögonkräm?

  När ska man egentligen börja använda ögonkräm? Jag är 25 år och har hört att man ska börja i den åldern. Men stämmer det verkligen?
  Egentligen har jag inget större behov av en ögonkräm, då jag varken har rynkor eller mörka ringar under ögonen. Det enda jag har är en och annan liten tunn linje och ibland lite puffighet. Men det har jag hittills fixat till, speciellt puffigheten med en utav HR´s ögonkrämer (har en testtub) och det har känts bra. De tunna linjerna är dock alltid kvar. ;)

  Jag har nu kikat runt till och från på nätet efter andra ögonkrämer att prova och upptäckt flera som verkar bra, men varje gång det kommer till att köpa en, så får jag alltid samma tankeställare, är det verkligen dags för mig? Jag kanske borde börja i förebyggande syfte?
  Vad tycker ni? I vilken ålder började ni använda ögonkräm? och kan det rent av vara farligt att börja i för tidig ålder?

 • Svar på tråden När börja använda ögonkräm?
 • Kiwi-f­licka
  Äldre 24 May 03:45
  #0

  Personligen sa anvander jag bara 'vanlig' ansiktskram och har alltid gjort det. Pa kvallarna anvander jag Body Shop's Vitamin E (rosa burk) och under dagen anvander jag Loreal's Vitamin E med SPF 15. Funkar alldeles utmarkt.
  Jag ar av den asikt att det finns for manga kramer pa marknaden och en eller tva duger bra. Vet inte riktigt om jag koper ide'n om 'ogonkram'. Jag ar snart 27 och har inte ens en borjan till rynkor...kankse ar det tack vare min rutin med kram pa morgon och kvall efter tvatt sedan yngre tonaren?!

  Jag tror inte att det ar 'farligt' att anvanda ogonkram, men jag tror inte att det gor nagon skillnad om du anvander ogonkram eller vanlig ansiktskram.

 • Ei saa peitää
  Äldre 24 May 07:32
  #0

  Jag använder Essex kräm morgon och kväll för annars får jag eksem på ögonlocken. Dessutom tycker jag att jag får mindre hängande ögonlock.

 • Camill­a77
  Äldre 24 May 08:57
  #0

  Hej! Jag har använt ögonkräm kanske sedan jag var 20 eller något så. Jag använder ingen antirynkkräm utan bara fuktgivande kräm. Jag är i dag 28 och har inga rynkor än så länge. Jag tror att det kan gå lika bra med en vanlig ansiktskräm under ögonen om man inte har benäghet att få påsar. För det är väl det de handlar om. Att ansiktskrämen är för "tung" för att ha under ögonen. Men vi alla har ju så olika hudtyper så allt är ju individuellt.

 • Flicka­n81
  Äldre 24 May 10:23
  #0

  Jag har använt ögoncreme sedan jag var 19 år. Blev tillsagd på ngn sminkaffär att jag borde eftersom jag blivit så torr under ögonen på vintern. Kunde ingeting om krämer då:) Men jg har aldrig varit torr undeer ögat efter att jag börjat använda det.

  Absolut ingen antirynk kräm utan en som bara ger fukt åt den tunna huden underögonen. Inte så bra att använda en fet dagkräm har jag hört eftersom huden under ögat är så annorlunda.
  Jag vaknar aldrig riktigt till utan min ögoncreme:) Sedan är det solskyddsfaktor 15 i den jag har nu vilket jag tycker är toppen.

 • dags i juni
  Äldre 24 May 12:13
  #0

  Så som jag har lärt mig av en hudvårdsspecialist så räknas mogen hy fårn det att man är 20-25 år. Ögonkräm ska helst börja använda innan man får ruynkor. Fina linjer är svårt att undvika, vi skrattar väl förhoppningsvis varje dag.

  Vanlig ansiktskräm ska man helst inte använda på huden runt ögonen, dels så är den krämen oftast mycket "fetare" och dels så är ju huden runt ögonen mycket tunnare än övriga ansikte och då kan vanlig kräm göra att man kan få påsar men även hängande ögonlock. Vilket kan leda till eksem på ögonlocken.

 • Jazzie
  Äldre 24 May 16:43
  #0

  Tack för era svar. Tar mer än gärna emot fler åsikter.

 • Dröm
  Äldre 24 May 16:54
  #0

  Nä precis man ska passa sig med vanlig kräm runt ögonen eftersom huden är så tunn där!

 • pickle­dpossu­m
  Äldre 24 May 16:58
  #0

  Flickan81:
  Vilken sort använder du? Solskyddsfaktor 15 låter bra.

 • Liza edge
  Äldre 24 May 21:46
  #0

  clinique har en ögoncreme med sp 15. Den funkar bra på mig.

 • Jazzie
  Äldre 24 May 21:56
  #0

  Finns det alltså ögonkrämer som bara tillför fukt? dvs inte innehåller några antirynk ingredienser? Skulle gärna vilja ha tips på sådana i så fall.

Svar på tråden När börja använda ögonkräm?