Vilket knä går man ner på när man friar? Vi har svaret

Finns det ett rätt och fel knä att gå ner på när man ska fria till sin stora kärlek? Enligt traditionen: Ja. Vi reder ut vilket. 

Vilket knä går man ner på när man friar?

Att fria till sin partner är en av de mest betydelsefulla stunderna i ett förhållande, men det finns en ålderdomlig tradition som ofta förknippas med denna gest: att gå ner på knä. Det har länge varit en symbolisk gest av hängivenhet och respekt, men vilket knä är det egentligen man går ner på? Är det vänster eller höger? Eller spelar det ingen roll?  

Varför går man ner på ett knä när man friar? 

Varför går man ner på ett knä när man friar? Det är en gest med historiska och kulturella rötter som har kommit att symbolisera respekt, ödmjukhet och hängivenhet gentemot den person man vill gifta sig med. 

Förr i tiden knäböjde personer inför kungar, adel eller andra personer med makt för att visa respekt och vördnad. Även under religiösa ceremonier knäböjde man inför gud. På samma sätt blev det ett sätt för personen som friar att visa att den ger sig själv till någon fullkomligt. Det är helt enkelt ett tecken på lojalitet och respekt.

Källa: Independet. 

Vilket knä går man ner på när man friar? 

Har du någonsin undrat vilket knä du ska stå på när du friar? Det är egentligen inte den viktigaste detaljen när man friar till sin stora kärlek och den andra personen kommer troligtvis aldrig lägga märke till vilket knä du står på. 

Men om du vill vara traditionell finns det faktiskt ett rätt knä att falla ner på – det vänstra. 

Det innebär att ditt vänstra knä bör vara i marken, medan det högra knät ska vara uppåt. Ringlådan ska därmed vara i din vänstra hand och öppnas med höger hand.

Källa: Beaver Brooks

Vilket knä är egentligen det korrekta att gå ner på?

Vilket finger ska förlovningsringen sitta på? 

Får du ett ja på frågan om ni ska gifta er, då är det dags att placera ringen på din nya fästmö eller fästmans finger. Men vilket finger ska ringen sitta på? 

Den ska placeras på det fjärde fingret på vänster hand, det vill säga ringfingret. Vänstra ringfingret har enligt tradition en ven som är direkt kopplad till hjärtat, vilket gör det till det perfekta stället att bära en vigselring.

Förlovningsringen ska sitta på vänster ringfinger.

Läs mer: 

Vad kan man kasta på brudparet istället för ris? 

10 förslag på lyckönskningar att skriva i brudparets bröllopskort

Powered by Labrador CMS