Vad kan man kasta på brudparet – istället för ris?

Förr kastade man ofta ris på brudparet efter de gift sig. Här kommer förslag på vad man kan använda istället!

Bubblor och blommor som kastas på ett brudpar.
Istället för Bröllopsris.

Ett bröllop är en av de mest minnesvärda händelserna i någons liv och traditionellt sett har det varit vanligt att kasta ris på brudparet efter ceremonin. Men med tanke på de negativa miljöeffekterna av ris, samt djurskyddshänsyn och säkerhet, finns det nu flera alternativ som kan användas istället. Nedan följer några förslag på vad man kan kasta på brudparet istället för ris.

Kasta blommor på brudparet

En populär och vacker tradition som har blivit allt mer vanlig är att kasta blommor på brudparet. Det kan vara allt från rosenblad, blomsterkonfetti eller färska blommor som gästerna kan kasta. Denna vackra gest symboliserar kärlek och lycka och är en perfekt fotogenisk ögonblick.

Kasta sidenband på brudparet

En annan trevlig idé kan vara att använda papper eller sidenband. Gästerna kan skära ut färgglada pappersbitar i form av hjärtan, stjärnor eller andra former och kasta dem på brudparet istället för ris. Pappersbitarna kan sedan användas för att skapa en vacker konfetti eller ett minnesvärt album.

Såpbubblor på bröllop

För en mer miljövänlig lösning kan man använda såpbubblor. Detta är en mycket rolig och lekfull idé som ger en romantisk känsla till bröllopsdagen. Gästerna kan blåsa såpbubblor på brudparet och skapa en vacker, glittrande effekt på bilderna.

Fågelfrön istället för ris

Ännu en annan trevlig idé är att använda fågelfrön istället för ris. Denna tradition symboliserar också fruktbarhet och lycka, men är mycket bättre för miljön. Fågelfrön är biologiskt nedbrytbara och orsakar inte någon skada på miljön eller djur.

Sammanfattningsvis finns det många alternativ till ris som kan användas på bröllop. Oavsett vad man väljer så är det viktigt att tänka på miljön och djuren samt att välja något som passar brudparets stil och personlighet. Att byta ut riset mot något mer kreativt kan göra bröllopsdagen ännu mer minnesvärd för alla inblandade.

Powered by Labrador CMS