Tips på hur man planerar ett litet och enkelt bröllop

Ska ni gifta er och har bestämt er för att ha ett mindre bröllop? Vi har tagit hjälp av ett antal personer som ger sina bästa tips på hur man ska planera ett mindre bröllop. 

Tips på hur man planerar ett enkelt bröllop.

Det är många beslut som ska fattas när man planerar ett bröllop. Man ska hitta en lokal som passar alla ens behov, klänning och bjuda in gäster. Men den första frågan ett brudpar bör ställa sig är: vill vi ha ett stort eller litet bröllop? 

På Bröllopstorgets forum diskuteras frågan flitigt och flera personer ber om andras bästa råd för att lägga upp ett mindre bröllop. Oavsett om det gäller liten budget eller om det bara är en preferens att inte bjuda in så många gäster – finns det tips för alla. 

Hur kan man lägga upp ett litet bröllop?

Här har vi samlat svar från Bröllopstorgets forum: Tips på enkelt bröllop, där användare som ger sina bästa tips på mindre bröllop. Vi har samlat några av svaren nedan! 

”Dra in på lite saker”

”Vi har ekonomisk möjlighet för lite mer fest och mat, men samtidigt tar det emot att spendera tiotals tusen kronor på en dag. Därför har vi bestämt att dra in på lite saker, som brudklänning, lokal och dekor, men jag är samtidigt lite rädd för att bli dömd och för att folk ska känna sig lurade, även om det egentligen är galet.”

”Vara tydlig med hur bröllopet ser ut”

”Det viktiga, tror jag, är att vara tydlig med hur bröllopet ser ut i inbjudan. Skriv att det är vigsel och sedan mingel med tilltugg i församlingslokalen/hemma/i en trädgård (som exempel om ni vill ha det så). Då förväntar sig inte gäster middag och borde inte komma hungriga”

”Ett överraskningsbröllop”

”Kanske ni kan ha ett överraskningsbröllop, bjud till en vanlig fest, förlovningsfest, sommarpicknick eller liknande och överraska med att gifta er, då har gästerna inga förväntningar de kan kan bli snopna över. Men sedan är det ju framförallt er dag och ni måste ju kunna få göra vad ni vill och kan. Det är helt orimligt egentligen att förvänta sig att bli bjuden på värsta kalaset bara för att någon annan vill gifta sig.”

”Allt handlar om vad ni känner är viktigast”

”Vi funderade vad vi ville ha på vårt bröllop. Det är ju det viktigaste. Bröllop kl 13, alla har ätit lunch och ni bjuder på tårta och fika, kanske som picknick. Eller kvällsbröllop kl 19 och ha lite snacks, mingel musik och bara umgås. Allt handlar vad NI känner är viktigt för ER??”

Svaren ovan kommer från följande forumtråd: Tips på enkelt bröllop. Läs mer av diskussionerna och var med och tyck till du också! 

Powered by Labrador CMS