Här är de bästa bröllopsdatumen för 2024 – och de du måste undvika

Att välja ett datum för bröllopet kan vara lite klurigt. Här är datumen som är bäst att gifta sig på 2024 – och de du borde undvika.

Vilket datum vill du gifta dig på?

Efter att ha sagt ja till frieriet står du nu inför nästa stora beslut – att välja bröllopsdatum. Datumet du väljer kommer att påverka allt från vilka leverantörer som är tillgängliga till vilken färgpalett som kommer att pryda festligheterna. 

Medan många par traditionellt väljer lördagar från maj till oktober, finns det andra faktorer att överväga när man bestämmer sig för den perfekta dagen att gifta sig. 

Här ger vi dig en överblick över de mest populära datumen 2024 och vilka datum som är bättre att undvika.

Vilka är de bästa datumen att gifta sig 2024?

En del par lägger stor vikt vid att välja ett speciellt datum för sitt bröllop. För vissa kan det vara ett datum med en speciell betydelse, medan andra vill ha ett minnesvärt datum som är lätt att komma ihåg. Oavsett orsaken finns det några datum under 2024 som ser ut att bli särskilt populära:

  • Dagar med upprepade nummer: Datum som har samma nummer som året (24 i det här fallet) är populära eftersom många ser dem som lyckosamma. För 2024 kommer datum som den 24 februari och den 24 augusti vara extra passande, eftersom båda är lördagar.

  • Födelsedagar: Om någon av er fyller år på ett passande datum – varför inte välja det? Det blir en extra trevlig present för en av er!

  • Långa helger: Långa helger kan vara ett utmärkt val om ni planerar att ha bröllopet utomlands, eftersom gästerna behöver extra tid för resan.

  • Astrologiska datum: Om ni tror på astrologi kan datum baserade på zodiakens rörelser locka. Sommarsolståndet den 20 juni är ett bra exempel.

Vilket datum ska du undvika att gifta dig 2024?

Medan det finns många datum som kan passa för ditt bröllop, finns det några datum som är bättre att undvika.

  • Stora helgdagar: Högtider som jul, nyår och midsommar är kanske inte de bästa datumen. Dina gäster kan redan ha andra planer eller traditioner med sina familjer, vilket kan göra det svårt för dem att närvara.

  • Fredagen den 13:e: Om ni är vidskepliga kan det vara en bra idé att undvika denna dag. Det kommer att inträffa två gånger 2024: den 13 september och den 13 december.

  • Andra större helgdagar: Andra helgdagar som kan vara mindre lämpliga är alla hjärtans dag, påsk, mors dag och fars dag. Många av gästerna firar förmodligen på dessa dagar, vilket kan göra det svårt för dem att närvara.

Läs mer:

Powered by Labrador CMS