“Tappa tårtan” – chocka gästerna med klassiskt bröllopsspex

"Tappa Tartan"

Hur får man en bröllopsmiddag att bli extra minnesvärd? Jo, man tappar tårtan såklart! Men oroa dig inte, det är bara en lek. Och självklart är det inte den riktiga bröllopstårtan som tappas.

Att ha katastroftankar inför ett bröllop är nog ganska vanligt för brudparet. Det finns mycket som kan gå snett och förstöra hela den stora dagen. Ett skräckexempel är ju om någon skulle råka tappa självaste bröllopstårtan! En riktig stämningsdödare. Eller? Kan det kanske tvärtom bli en stämningshöjare på festen?

Det här spexet kan man göra antingen med eller utan brudparets vetande. Men smartast är nog att låta bruden och brudgummen vara med på skämtet – man vill ju inte utmana ödet för mycket.

Så går bröllopsspexet “tappa tårtan” till

När maten har ätits upp och det är dags för kaffe och bröllopstårta sätts planen i rullning. En person kommer in med tårtan och alla gäster tittar på med spänd förväntan. Då händer det! Personen som bär tårtan snubblar till och tappar den – rakt ner på golvet… Här kommer det garanterat uppstå en tryckt stämning, många förskräckta ansikten och kanske rent utav något skrik. Men lugn, det var bara en låtsastårta! Strax efter gör den riktiga tårtan entré och alla kan andas ut.

Hur gör man då en låtsastårta?

Enklaste sättet är att använda vanligt hederligt rakskum. Det är billigt och lätt att få tag på, dessutom ger skummet en härlig fluffighet likt vispad grädde – ingen kommer märka skillnaden på långt håll. Tänk på att göra tårtan så nära inpå spexet som möjligt så den inte hinner bli förstörd. Du kan antingen spraya tårtan direkt på ett fat och jobba dig uppåt till önskad form. Eller så lägger du exempelvis en springform upp och ned på fatet och klär in den i rakskum. Bygg gärna flera lager ovanpå varandra för att få tårtan att se så äkta ut som möjligt. Dekorera om du vill men tänk på att inte använda dekorationer som tynger ner skummet. 

Lycka till med att tappa tårtan riktigt graciöst! (Och glöm inte filma gästernas reaktioner…) 

Läs mer:

Tips på roliga bröllopslekar till minglet och festen

Servettleken – lär känna gästerna med 25 roliga frågor

Artikelbild: Shutterstock / Free Belarus

Powered by Labrador CMS