Bröllop

Så friade vi till våra partners – hör historierna och få tips

Att fria behöver inte vara ett jättestort projekt, men det är alltid roligt att ägna en extra tanke åt det hela för att göra frieriet minnesvärt. Här kommer 8 exempel på hur Bröllopstorgets medlemmar har friat eller blivit friade till, som de delat med sig av i den här tråden. 

Shutterstock 392382031

Att fria behöver inte vara ett jättestort projekt, men det är alltid roligt att ägna en extra tanke åt det hela för att göra frieriet minnesvärt. Här kommer 7 exempel på hur Bröllopstorgets medlemmar har friat eller blivit friade till.

Fria på julafton

”Min blivande friade på julafton. När vi hade öppnat alla paket låg det ett kuvert kvar… När alla var samlade gav han mig det. Hade hjärtklappning, öppnade och läste utanpå kortet ”Det är något jag vill fråga dig”. Fattade inget då, var nog för nervös 🙂 Öppnade och läste ”Vill du gifta dig med mig?” Fick fram ett JA mellan tårarna. Döttrarna stod och hoppade upp och ner och ropade ”Säg ja mamma, säg ja!!!”

Fria på en bro i solnedgången

”Vi bor i Brisbane, Australien och hade redan gemensamt kommit fram till att vi skulle gifta oss, men min M2B ville gärna fria storslaget ändå. Det finns en stor bro här som man kan gå upp på, alltså själva brokonstruktionen. Min M2B hade bokat två biljetter till det och överraskade mig med en skattjakt för att få reda på var vi skulle. Väl där hade han visst redan pratat med personalen som ordnar vandringen upp och fått låna någon speciell ring-bärar-grej eftersom man inte får ha med sig lösa saker upp. Vi gick upp sen eftermiddag så vi hamnade mitt i solnedgången. Det finns tre ställen man får stanna på och ta foton och på den tredje stationen var solen nästan helt nere, himlen helt röd, alla ljus från staden glittrade och då föll han ner på knä och friade. Fantastiskt!”

Fria en vanlig vardag

”Vi hade pratat lite generellt om frieri och giftermål innan men inte kommit längre. Dagen det hände så var vi hemma, det var en vanlig grådaskig onsdag mitt i gråa kalla vintern. Hade ätit en godare kvällsmat och satt och slöade i soffan. Där överraskade jag honom med en ros, samtidigt som jag talade om allt det fina vi har tillsammans och hur mycket jag älskar honom – han svarade ‘ja’. Enligt mig är det i den vanliga ‘grå’ vardagen vi kommer leva mest, så då kändes det mest romantiskt att fria så också.”

Fria med ett meddelande

”Vi körde förbi ett hus nyligen där mannen hade skrivit med målarfärg över hela fasaden: VILL DU GIFTA DIG MED MIG? och sedan gjort två rutor under, en för JA och en för NEJ. Rutan för JA var det målat ett kryss i.”

Fria inte – bara boka allt utan att säga något

”Jag bestämde mig i februari i fjol. SÅ medan gubben jobbade ordnade jag bröllopskonto, bestämde datum, bokade kyrka och präst och så. Sen skickade jag ett sms till gubben: ‘Den sjätte augusti nästa år ska vi gifta oss, bara så du vet. Kyrka och så är bokat. Vi pratar mer om det när du kommer hem. Älskar dig, puss’. Han trodde jag fått fnatt totalt. När han kom hem kramade han mig och sa: ‘Vad har du nu hittat på knäppis?'”

Fria med en storslagen överraskning

”En solig morgon gick jag in i duschen. När jag kom ut låg där en lapp om att min M2B hade kört iväg och kom tillbaka om en halv timme och vilka saker jag skulle packa. Vi körde ut till flygplatsen. Han berättar inte vad vi skulle. Jag hade självklart lite på känn, så jag frågade inte heller. Min M2B är pilot och har ett litet hobbyflyg, så det susade vi iväg med. Vi landade på en väldigt liten ö i Danmark. Här hade han förberett en enorm picknickkorg, med champagne och det hela. Vi avnjuter den ute på en kornåker. Plötsligt faller han ner på knä och friar.”

Fria genom en enkel fråga

”Min make gick helt enkelt ner på knä och frågade: -vill du gifta dig med mig?’. Senare samma kväll hade vi redan bestämt datum för bröllopet 🙂 Det enkla är nog bäst.”

Foto: vhpicstock/Shutterstock.com

Powered by Labrador CMS