Bröllop

Popsaxofonisten Andreas Ferronato är bröllopets höjdpunkt

Andreas Ferronato var bara tre år när han började stå på scen. Tack vare sin ständiga hunger efter framgång kan han idag titulera sig popsaxofonist, party-DJ och musikproducent. I en exklusiv intervju med Andreas berättar han bland annat om vad en saxofon tillför till ett bröllop och om en spelning som höll på till halv sex på morgonen.

Popsaxofonisten Andreas Ferronato är Bröllopets Höjdpunkt

Andreas Ferronato var bara tre år när han började stå på scen. Tack vare sin ständiga hunger efter framgång kan han idag titulera sig popsaxofonist, party-DJ och musikproducent. I en exklusiv intervju med Andreas berättar han bland annat om vad en saxofon tillför till ett bröllop och om en spelning som höll på till halv sex på morgonen.

Hur går det till när du spelar på ett bröllop? 

När jag spelar på ett bröllop är det alltid viktigt för mig att ha en god kontakt med värdparet. Värdparet är navet och sätter stämningen för alla gäster som kommer befinna sig på festen, och är därmed länken mellan mig och den kommande ”publiken”. Det ingår förstås i min kompetens att läsa av och analysera gästerna innan och under tiden jag spelar för dem, men det är alltid värdefullt att ha en djupare förståelse för de som anordnar festen. Som DJ jobbar jag efter några viktiga frågor – Vad behöver gästerna? Hur skapar jag förtroende mellan mig och publik? Och vilka oanade resor kan jag därefter ta med dom på? Jag själv anar förstås oftast tidigt vilka riktningar kvällen kan ta, men det hör också till min yrkesroll!

 Foto: Per Askergren

Vad tillför en saxofon till ett bröllop? 

Saxofonen är ett väldigt visuellt tilltalande men också kraftfullt instrument, med stora möjligheter att briljera och förstärka musikupplevelsen. Jag tror att gemensamt för oss människor är att vi gillar framträdanden som känns levande och ”här och nu”, något som kanske bara kan upplevas en gång och som i efterhand inte går att förklara eller rekonstruera – du var helt enkelt tvungen att vara där! Detta blir väldigt tydligt när jag tar fram min saxofon. Varje spelning kommer vara unik, dynamisk och kreativ! 

Vad upplever du är den största skillnaden mellan att spela på ett bröllop jämfört med en ”vanlig” fest? 

Den stora skillnaden är den höga insatsen, förväntningarna och spänningen. Under en bröllopshögtid är i princip alla redo att gå ”all out”. Detta innebär för mig en helt enorm potential, energi och glädje att jobba med. Men också att ta till vara på, ansvaret på mina axlar är minst lika stort som förväntningarna, och helst ska jag se till att överglänsa dom med råge! Ett bröllop är för många bland det absolut viktigaste som händer i livet, och det är då extremt viktigt att min insats ligger i paritet med en sådan högtid. Kort sagt: the stakes are much higher.

Foto: Marcus Gustavsson

Har du något extra roligt minne från någon av dina spelningar? 

Jag minns särskilt ett bröllop i Stockholms skärgård för 2-3 år sedan. Båttransporten var försenad, maten var kall, det ösregnade och brudparet var helt i obalans vilket naturligtvis smittade av sig på gästerna – stämningen var milt uttryckt urusel. Talen som gungade tätt under middagen kändes påverkade av stämningen och nådde inte fram. Efter middagen intog jag scenen och på bara några minuter förändrades hela känslan i festvåningen. Jag ställde mig på ett av borden och gjorde ett av mina absolut bästa framträdanden med saxofonen någonsin, och lyckades på ett något vis vända den dåliga auran som genomsyrade hela festen. Alla dansade och ingen ville gå och lägga sig. Egentligen skulle jag slutat spela 03 men varje halvtimme var brudparet på mig och frågade om jag kunde fortsätta. Jag lämnade Dj-båset 05.30 och jag har sällan fått så mycket uppskattning för en spelning som just efter den här kvällen. 

Är du intresserad av vad Andreas har att erbjuda? På ferronato.se kan du läsa mer om honom och hans tjänster. Om du vill boka Andreas till ditt bröllop kontakta niklas@nngmanagement.com.

Powered by Labrador CMS