Bröllop

Ovanliga bröllopslekar – 3 roliga att inspireras av

Lekar på bröllopet är vanligt, och ett sätt att få stämningen att bli avslappnad och härlig. ”Skoleken”, ”Paketleken”, ”Servettleken” och liknande har vi dock börjat tröttnat på vid det här laget – här tipsar vi om annorlunda bröllopslekar som varken är pinsamma eller obekväma!

Ovanliga Bröllopslekar

LÄS ÄVEN: Bröllopslekar – så blir det succé

”Tankehatten”

Alla som läst eller sett Harry Potter känner antagligen till ”Sorteringshatten” – den gamla häxhatten som sätts på varje ny Hogwarts-elev för att sedan kontemplera högt och dela in barnen i elevhemmen. Denna lek fungerar på ett snarlikt sätt! Skaffa fram en gammal hatt, som ”läser tankar”. Spela in små korta ljudklipp från utvalda gäster i förväg, som spelas upp för alla när respektive person får på sig hatten. Det kan vara en person som jobbar med mat som ”funderar” över valet av mat, någon partyglad person som undrar när festen drar igång, och så vidare. Här gäller det dock att brudparet tar det med en nypa salt!

Bikt-kamera

I takt med att realityshowerna har flyttat in stugorna, har vi blivit vana vid att deltagare pratar direkt till en kamera om sina känslor. Låt bröllopsgästerna få dela med sig av sitt bästa minne med brudparet, berätta hur de lärde känna dem, en lyckönskning till brudparet eller liknande. Detta kommer garanterat bli roligt material för brudparet att titta igenom efter bröllopet, och klipps med fördel ihop till en rolig liten film med guldkornen efteråt.

LÄS ÄVEN: 4 roliga bröllopslekar under middagen

Fiskdamm med anekdoter

Arrangera en fiskdamm, där varje ”godispåse” innehåller en liten sak som brudparet eller utvalda gäster får berätta om och förklara innebörden. Om det är en gäst som får berätta bör det vara en sak kopplad till hens relation till brudparet, om det är brudparet kan det vara något som har med en gäst att göra. Det kan bli både känslosamt och komiskt!

Se i videon nedan: 5 saker på bröllopet som bruden ångrar att de spenderade pengar på

Powered by Labrador CMS