Bröllop

Mauritius

Allt du behöver veta om Mauritius.

Mauritius
Mauritius

Allt du behöver veta om Mauritius.

Fakta:
Mauritius är en vulkanö som ligger 80 mil öster om Madagaskar (Madagaskar ligger på östkusten av Afrika), men idag finns inga aktiva vulkaner. Ytan är 1860 kvadrat km och landet är ett av världens folktätaste med 600 invånare per kvadrat kilometer. Till Mauristius hör den obebodda ön Rodrigues 560km nordöst och utspridda korallatoller som Cargados Carajos och Agalega. Mauritius reser sig brant i söder till en platå och sluttar sedan mjukt mot norra kusten. Ön omringas av korallrev och bitvis långa sträckor vit sandstrand.

Invånare: 1.2 million, Indo-Mauritier (68%), Créole (27%), Sino-Mauritier (3%), Franco-Mauritier (2%)
Huvudstad: Port Louis (inv 150,000)
Språk: Engelska, créole, franska, hindu, urdu, hakka och bojpoori
Klimat: Lätt regn faller då och då året om. Den varmaste temperaturen är mellan januari och april och ligger runt +35°C och den kallaste perioden är mellan juli till september med en dags medeltemperatur på +24°C som kan sjunka till ca +16°C på natten. Luftfuktigheten är generellt sett som högst mellan oktober och juni.
Valuta: Mauritiska rupee
Pengar och kostnad: Mauritius är ett ganska billigt resmål om man inte väljer de dyraste restaurangerna och hotellen. Man kan ofta spara in 25% av priset om man bor flera dagar i sträck på ett och samma hotell.
Budget middag: US$1-5
Medium middag: US$5-2
Lyx middag: US$20
Budget boende: US$10-30
Medelklass hotel: US$30-60
Lyx hotell: US$60 och uppåt

Powered by Labrador CMS