Kändisbröllop från sommaren 2022 vi inte kan få nog av

Det har varit en sommar fylld av kärlek och kändisbröllop. Överraskande bröllopsfester, helikoptrar och ungdomskärlekar. Här är sex svenska kändispar som sa ja till varandra under under sommaren 2022.

En sommar fylld av kändisbröllop – här är sex bröllop vi inte kan få nog av.

Jessica Wahlgren Norman och Magnus Norman

Ett av sommarens kanske mest kändistäta bröllop var när makeupartisten Jessica Wahlgren Norman och före detta tennisproffset Magnus Norman sa ja till varandra. Bröllopet ägde rum i Stockholms skärgård och kändisgäster på plats var bland annat Carina Bergfeldt, Lena Philipsson, Kristin Kaspersen och Charlotte Perrelli. För att inte glömma Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund som dessutom var brudtärnor. Brudparet entrade sedan bröllopsfesten i storslagen stil i en helikopter.

Jessica Wahlgrens bröllopsklänning

Jessica Wahlgren Norman bar en fantastisk bröllopsklänning med en v-ringad överdel i spets med djup ringning i ryggen. Kjolen var en tyllskapelse med spetsdetaljer nedtill.

Albin Ekdal och Camilla Sjödahl-Essén

Fotbollsspelaren Albin Ekdal och Camilla Sjödahl-Essén gifte sig i juni. Paret träffades som unga och har sedan tidigare två barn tillsammans. Bland gästerna syntes Maja och Victor Nilsson Lindelöf, Josefin och Mikael Lustig och Sanna och John Guidetti.

Camillas brudklänning

Camilla Sjödahl-Essén bar en axellös och bohemisk klänning med puffärmar och hög slits.

Asabea Britton och Amat Levin

Efter tio år tillsammans blev de man och hustru. Folkbildaren och barnmorskan Asabea Britton och journalisten Amat Levin gifte sig i juli. Vigseln hölls i hemlighet i stadshuset innan paret sedan överraskade närmsta familj och vänner med en intim bröllopsfest på Rådhusbaren i Stockholm.

Asabea Brittons bröllopsklänningar

På vigseln bar Asabea en stilren vit klänning med lång cape från axlarna. Håret var uppsatt i en stram hästsvans med pärlor som utsmyckning. Bruden bytte om till festen och bar då en cremfärgad klänning med stora puffärmar och vit brudslöja.

Janice Kavander Kamya och Marvin Asante

Artisten Janice Kavander Kamya och musikern Marvin Kamya Asante firade in kärleken med ett sensommar-bröllop i Mariefred. På bröllopet fanns flera kända ansikten, bland annat Molly hammar, Sabina Ddumba och Kim Cesarion.

Janice bröllopsklänning

Brudklänningen som Janice bar var en lång figurnära klänning i glansigt material med ett brett och ett smal axelband. Hon hade en lång slöja med spetsdetaljer nedtill.

Läs mer om Janice bröllop här.

Penny Parnevik Murray och Douglas Murray

I slutet på juni sa sociala medier-profilen Penny Parnevik Murray och den före detta ishockeyspelaren Douglas Murray ja till varandra. Bröllopet hölls på Bosse Parneviks herrgård i norra Stockholm. Familjen Parnevik är kända för sina stora tillställningar och det här var inget undantag. Paret firades omgiven av familj och vänner.

Penny Parneviks klänning

Penny bar en 50-tals inspirerad bröllopsklänning i glansigt material med djup v-ringning och en följsam kjol. Brudslöjan följdes med ett långt släp. Brudtärnornas klänningar gick i ljusgula nyanser.

Hannah Lindh Widell och Philip Widell Lindh

Entreprenören och programledaren Hannah Widell gifte sig med kärleken Philip Lindh i slutet av augusti. Hannah Widells syster Amanda Schulman var den som förde Hannah fram till brudgummen under vigseln. Det nygifta paret firades av släkt och vänner på Fåfängan på Södermalm i Stockholm. På bröllopsfesten framförde Johanna Nordström och Edvin Törnblom en låt tillsammans.

Hannah Widells bröllopsklänning

Hannah bar en tvådelad dress med topp och kjol i paljettyg. En topp i t-shirt modell med puffärm och kjol med kort framdel och längre bakdel med släp.

Powered by Labrador CMS