Bröllop

Här är 9 romantiska platser att fria på

Planerar du att fråga din stora kärlek om hen vill gifta sig med dig? Vi är ganska säkra på att du vet vad du ska säga och hur du kommer ställa frågan, men har du bestämt platsen för var allt ska ske?

Frieri

Att fria är det mest romantiska man kan göra, och efter att det är gjort kommer ni med stor säkerhet få återberätta hur det gick till – så varför inte addera lite extra romantik till er förlovning?

Här listar vi 9 romantiska platser att fria på, med fokus på er och ert förhållande snarare än dyra resor och flådiga miljöer.

1. Stället där ni träffades för första gången

Detta kan vara den mest romantiska platsen av dem alla, eftersom det verkligen sluter ihop cirkeln och ert förhållande. Även om ni kanske var omedvetna om det när först träffades, så var det ju detta möte som blev starten på er kärleksresa. Om det inte går att återvända till exakt samma plats, använd detaljer som påminner om mötet – om det så var på en fest, på jobbet, eller på gatan.

2. Omgivningen där ni sa ”Jag älskar dig” för första gången

Även om ni numera säger de tre viktiga orden till varandra ofta, var den där första gången förmodligen något alldeles speciellt. Var befann ni er när ni förklarade er ultimata kärlek till varandra? Återvänd till den stunden för att nu istället säga orden som tar ert förhållande till nästa nivå.

3. Hens drömplats för bröllop

Ni har säkert pratat om bröllop med varandra, och många har redan en ganska klar bild i huvudet över hur man önskar sitt bröllop faktiskt blir. Överraska din bättre hälft genom att gå ner på knä på just den platsen som hen helst av allt vill gifta sig på! Till exempel kan en vanlig promenad förbi hens favoritkyrka förvandlas till ett ögonblick ni aldrig glömmer.

4. I ert hem

Det kan tyckas ”tråkigt”, men det är få platser där ni båda känner er så trygga som ni gör i ert hem. Ordna en härlig middag med blommor, ballonger och andra detaljer som gör kvällen extra speciell, och ställ frågan när hen förväntar sig det minst – kanske i köket när ni lagar maten tillsammans?

5. Där din partner växte upp

Välj en plats som betyder extra mycket för din partner, som till exempel hens barndomshem eller lantställe. Även om du kanske inte fanns med i bilden när platserna var aktuella, har de en betydande roll i hens uppväxt och har format hen till personen du idag vill gifta dig med.

6. Er favoritdejt-plats

Ni har säkert vissa matställen eller platser ni ofta besöker tillsammans, och som har kommit till att bli ”era” ställen. Det kan vara den lokala sushirestaurangen, gymmet, ett promenadstråk eller kanske en park. Att fria på något av dessa ställen är inte bara oväntat, utan gör också att platsen blir ännu mer speciell för er.

7. På semestern

Planerar ni en resa inom kort? Oavsett om det är sol och bad, vandring, en road trip eller skidåkning som står på schemat, blir en förlovningsring verkligen den ultimata souveniren från en oförglömlig resa.

8. Back to school

Om ni träffades under studietiden, återvänd till klassrummet eller aulan där ni först sågs, välj ett tyst hörn i skolbiblioteket eller bygg upp en romantisk liten miljö på den tomma skolgården. Både charmigt och nostalgiskt på samma gång!

9. Ute i naturen

Om ni är ett par som ofta ägnar er åt utomhusaktiviteter, är det nästan givet att du ska fria ute i naturen. Uppe på ett berg, framför ett vattenfall, med havet som fond eller varför inte uppe i norr med norrskenets magiska ljus som bakgrund?

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 5 tecken på att du hittat din sanna soulmate

Powered by Labrador CMS