Bröllop

Haka på trenden med matchande "Just married"-jackor

Allt började med Kim Kardashian (som vanligt nu för tiden), och bilden på henne och maken Kanye West efter deras bröllop för några år redan. Deras ”Just Married”-skinnjackor spred sig som en löpeld och trenden är ett faktum. 

Justmarried Bild
Kim and Kayne – Just Married Jackets

Och självklart vill ni inte vara sämre än herr och fru West! Det finns flera sätt att återskapa deras jackor, men med er egen prägel. Allt ifrån att beställa helt specialdesignade, handmålade jackor till att skriva själva med textilpennor eller påstrykningsbara märken med text. Bröllopstorget har samlat lite olika varianter nedan!

Färdiga jackor

För er bekväma brudpar som gärna betalar lite mer för att slippa pyssla (eller bara är trötta på allt DIY) finns det färdiga jackor att beställa. Tänk på att vara ute i god tid då leveransen kan ta flera veckor, och det kan vara svårt att veta hur modellen och storleken är. Fördelen är dock att ni ser riktigt sharp ut i dessa jackor!

Skinnjacka med text, ca 800 kr ink frakt, Etsy

Här kan ni välja färg på texten och jackan (vit eller svart), och om ni vill ha med datum i trycket (kostar extra). Väldigt fin variant som dock bara finns i dammodell.

Bombarjacka med tryck, ca 800 kr ink frakt, Etsy

.

En klassisk bomberjacka är likväl så coolt som en skinnjacka! En lite mer stilren variant som ju även funkar som unisexmodell, vilket är tacksamt.

DIY

.

För den pysslige personen finns det många varianter på olika dekaler att stryka på en redan befintlig jacka. Eller varför inte gå loss med en textilpenna? Köp en billigare jacka och stryk på dekalen på ryggen eller skriv med pennan – billigt, snyggt och enkelt!

Dekal för jeansjacka, ca 420 kr ink frakt, Dailydisco.com

Varsin jeansjacka + dekal + strykjärn = sant.

Dekal för olika material, ca 230 kr ink frakt, Etsy

Dekal som klistras fast och som är lämpad för olika typer av material, däribland fejkläder. Finns i svart eller vitt och är avtagbar; perfekt för temporär pimpning av jacka på bröllopsdagen med andra ord!

.

Textilpenna, 110 kr, Panduro

Testa på ett lakan eller liknande innan du attackerar själva jackan. Det kan också vara smart att ha en mall att utgå ifrån! Printa ut en text (den ovan till exempel) och rita konturerna tunt med en ljus penna, och fyll sedan i! Extra kul är det ju att precis som Kimye (Kim & Kanye) skriva ”Just” på den ena jackan och ”Married” på den andra.

Specialdesign

.

Ni kan säkert kontakta någon lokal duktig designer eller konstnär om ni så vill (kanske med inspiration från bilden nedan), annars kan ni spana in Wolf & Rosie som har specialiserat sig på handmålade skinnjackor just för bröllop. På hemsidan finns kontaktformulär och förfrågan, och även här gäller det att vara ute i god tid!

.
.
Powered by Labrador CMS