Bröllop

Förlovningar och frieri

Funderar du på att fria, eller har du precis gjort det? Tips, fakta och råd finner du här.

Förlovningar Och Frieri
Förlovningar Och Frieri

Funderar du på att fria, eller har du precis gjort det? Tips, fakta och råd finner du här.

Att förlova sig har ingen juridisk betydelse utan anger bara att man bestämt sig för att leva tillsammans. Det finns par som aldrig gifter sig, ofta av ekonomiska skäl och det finns andra som bara gifter sig utan föregående förlovning.

Förr i tid var det mannens sak att fria. Men nuförtiden spelar det ingen roll vem som friar. Det viktigaste med frieriet är att frågan är genomtänkt och ärligt ställd. Själva frieriet bestå av allt från enbart frågan ”Vill du gifta dig?” till en vacker dikt eller kärleksförklaring.

Diskutera romantiska frieri med andra i Bröllopstorget forum


Förlovningsannonser

I annonsen står hans namn överst och hennes under, hans hemort står till vänster och hennes till höger. Man kan också sätta ut plats och datum för förlovningen, t ex ”Nyköping Nyårsafton 2010”. Gamla och nära bör man informera innan annonsen kommer in, kanske bara med ett telefonsamtal.

Förlovningsringarna
Det blir allt vanligare att få dem personligt designade av en juvelerare. Gå runt och titta och jämför priser. Inuti graveras datum för förlovningen, hans ring har hennes namn i sin, hon har hans namn. Man kan gravera ringarna efter förlovningen om det inte hinns med innan.

Hur gratulerar man nyförlovade?
Man kan skicka en blomma, skriva ett personligt gratulationskort eller ringa och gratulera. Men e-post eller sms går lika bra. Har man inte träffat den andra parten känns det kanske
rätt att bjuda dem på middag eller ta en drink.

Trolovning
Är numera ett avskaffat begrepp, men hade förr en juridisk betydelse, då det rådde särskilda arvsbestämmelser för barn som avlats under trolovningstiden.

Källa: Vettochetikett.se

Powered by Labrador CMS