Emma Unckel: "Det bästa beslutet vi tagit var att ha vinterbröllop"

I podden Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster berättar Emma Unckel om förlovningen hemma i köket, sitt magiska vinterbröllop och om den annat än traditionella efterrätten på bröllopet – bröllopstårtan släng dig i väggen!

Emmaunckelbt
Emmaunckelbt

Emma Unckel har varit verksam inom mode- och skönhetsbranschen länge och driver podden Beauty och Bubblor tillsammans med Frida Fahrman som också gästat Drömbröllop i en tidigare säsong.

Tips! Hitta alla avsnitten av Drömbröllop säsong 4 här!

I väntan på ett frieri

– Vi hade varit tillsammans i 5-6 år, Nils och jag. Alla kompisar friade och förlovade sig  runt om oss, berättar Emma i podden. 

Emma hade börjat bli irriterad på Nils för att han aldrig friade och till och med hans hans mamma, Emmas svärmor, kände en frustration där. Emma och Nils köpte en lägenhet tillsammans, en trea, som de renoverade. Och när renoveringen var klar så skulle det såklart firas.

– Jag tyckte att han hade gjort sig till lite grann, med skaldjur och ostron, men vi skulle ju fira att det var klart med renoveringen av lägenheten, berättar Emma.

– Men där och då, helt plötsligt, går han ner på knä, i köket hemma i vår lägenhet. Det kändes så mycket vi. Low key. Jag blev så förvånad och det var jättehärligt. Sen blev jag gravid direkt efter, säger hon och skrattar.

Förlovningen skulle vara starten för något Emma kallar för ”det sjukaste året någonsin hittills”. 

– Nils får jobb i London. Jag är föräldraledig så vi bestämmer oss för att vi ska ta vårt pick och pack och testa på livet där. Det var tidsbegränsat till ett halvår och vi tänkte att det skulle bli ett roligt äventyr. Så vi flyttar till London med en tre månader gammal Harry under armen och då kommer vi på att vi ska ha ett vinterbröllop, säger Emma i podden.

Emma och Nils planerar för bröllopet som kommer äga rum när Harry är cirka 8 månader gammal på distans från London. Emma berättar vidare.

– Det är det bästa beslutet som vi tagit, att ha vinterbröllop. Dels för att det händer så mycket mindre saker under vintern. Man konkurrerar inte med andra stora fester och dels för att jag och Nils älskar julen!

”Det bästa och värsta året”

Emmas blivande svärfar var landshövding i Stockholm och bosatt i Tessinska palatset, som är en dold pärla, där ville både hon och Nils att bröllopsfesten skulle hållas. Emma berättar att Tessinska palatset är slottsmiljö och stilen är inspirerad av Versaille och fortsätter.

– Det var kul att vi bodde i London med allt vad det innebär, men det jobbiga var att man var i ett land men att man planerar bröllop som ska äga rum i ett annat. Sedan fick min svärfar cancer och han gick bort några veckor innan vårt bröllop. Ovanpå det så var vi förstagångsföräldrar med allt vad det innebär,  det var väldigt mycket, säger Emma och tillägger:

– Det var det bästa och värsta året som jag och Nils har upplevt. Djupaste sorg och största glädje på samma år. 

Emma fortsätter. 

– Nils och min svärmor ville inte ställa in bröllopet. När begravningen var över så var det hedrande, själva bröllopet då vår utgångsmarsch var samma som på begravningen, kyrkan var också samma som Nils pappa begravdes i. Sorgen tog absolut inte över vårt bröllop.

Bröllopsklänningen: ”En dröm som blev sann”

Man kan ju kanske undra vad en moderedaktör väljer för brudklänning. Emma berättar att hon var på Ida Sjöstedts modevisning under modeveckan och att alla modeller kommer ut i brudklänningar som var de vackraste hon någonsin hade sett. 

– De var riktiga tylldrömmar. Som maränger, mixade med tyll och siden. De var beströdda med stenar, gnistrande iskristaller. Där bestämde jag mig, en sådan där klänning vill jag ha, säger Emma och fortsätter:

– Ida sydde en unik klänning till mig, det var för mig en dröm som blev sann. Att få följa processen när klänningen gjordes var verkligen superkul, det var det roligaste. Jag har den i garderoben och ibland tar jag fram och tittar på den. 

Vill du höra mer om Emmas vinterbröllop, bröllopstårtan som byttes ut till något helt unikt samt ”Beauty hacks” från ett proffs? Då kan du lyssna på hela avsnittet här nedan!

Foto: Privat/Emma Unckel

Powered by Labrador CMS