Dop som blir till bröllop – en rolig överraskning för gästerna

Om man vill ha dop och bröllop samtidigt kan man göra det till en grej att överraska gästerna. Vi har samlat våra bästa tips och idéer för er som vill ha dop och bröllop samtidigt.

Överraska dopgästerna med bröllop.
Överraska dopgästerna med bröllop.

Idéer för dop som övergår till bröllop

Har ni lust att slå ihop ert dop och samtidigt ha en bröllopsceremoni? Då har vi samlat tips för hur man kan gå tillväga när dopet blir till bröllop!

En kombinerad dop- och bröllopsceremoni

Detta innebär att dopet och bröllopet sker under samma ceremoni, vilket kan vara ett bra sätt att fira båda händelserna på ett mer tidseffektivt och ekonomiskt sätt.

En dop- och bröllopsfest

Istället för att ha en ceremoni kan man välja att ha en fest för dopet och bröllopet tillsammans. Detta kan vara ett roligt och avslappnat sätt att fira båda händelserna.

En dop- och bröllopsweekend

Man kan också välja att ha dopet och bröllopet under en helg, där man kan ha flera olika aktiviteter och evenemang för att fira båda händelserna.

En dop- och bröllopsresa

Det finns också möjlighet att kombinera dopet och bröllopet med en resa, till exempel genom att ha dopet på destinationen där bröllopet kommer att äga rum.

Allt detta är bara förslag och det finns många andra sätt att kombinera dopet och bröllopet på. Det viktigaste är att det är en händelse som passar för er och era nära och kära.

Sätt att överraska gästerna när dopet blir till bröllop

Hur man kan överraska gästerna på dopet med att det också blir ett bröllop:

En överraskningsceremoni

Man kan planera en överraskning där man plötsligt avbryter dopceremonin för att istället genomföra ett bröllop. Detta kan vara en chock för gästerna, men också mycket roligt och minnesvärt.

En hemlig plats

Man kan välja en hemlig plats för bröllopet, till exempel en annan del av byggnaden eller ett annat område på festlokalen, och be gästerna att följa med till den platsen efter dopet.

En videohälsning

Man kan skicka en videohälsning till gästerna innan dopet där man berättar att det också kommer att bli ett bröllop.

En hemlig gästlista

Man kan skicka ut inbjudningar till gästerna till dopet, men inte berätta att det också kommer att bli ett bröllop. Detta kan vara en chock för gästerna när de anländer till festlokalen.

En hemlig klädkod

Man kan be gästerna att komma i bröllopskläder, eller kläder efter tema eller att ha med sig en speciell klädsel för bröllopet, utan att berätta detta i förväg.

Det är viktigt att tänka på att överraskningar kan vara svåra att planera och genomföra, så det är bra att ha en plan B om det skulle behövas. Men om det lyckas kan det vara en minnesvärd och rolig upplevelse för alla.

Powered by Labrador CMS