Bröllop

Därför bör ni åka på en minimoon efter bröllopet

Att åka på en bröllopsresa direkt efter bröllopet har blivit mer och mer ovanligt. Oftast väljer brudpar att vänta lite med resan, kanske för att man vill landa lite och smälta alla intryck från bröllopet, eller för att man helt enkelt inte har råd att resa efter ett påkostat bröllop. Samtidigt vill ni antagligen njuta av tiden som nygifta, och dela minnen och skratt från er stora dag. Då har vi ett tips till er: åk på en minimoon!

Bt Minimoon

En minimoon är en bröllopsresa i miniformat, och kommer från engelskans ”Honeymoon”. Det innebär att man åker på en kortare och billigare resa, innan den ”riktiga” bröllopsresan går av stapeln. Det kan till exempel vara en weekendresa, och behöver inte nödvändigtvis vara utomlands – en spaweekend på hemmaplan är minst lika härligt som storstadshäng i Europa.

Den främsta anledningen till att välja en minimoon istället för en längre bröllopsresa är att den är snällare ekonomiskt, vilket antagligen är välkommet efter bröllopet. Men det finns även andra fördelar, som att ni inte behöver ta ut så många semesterdagar (ni har säkert redan förbrukat en del semesterdagar precis innan bröllopet för att fixa).

Dessutom passar en minimoon bra om ni helst vill åka på bröllopsresa till ett resmål som är mer passande under en annan årstid, till exempel om ni gifter er på sommaren men drömmer om turkost vatten på Maldiverna – som är mer lämpligt att åka till under vinterhalvåret. En minimoon gör då att ni inte behöver vänta ett halvår på att komma iväg tillsammans.

Eftersom en minimoon med fördel är ett resmål som inte är allt för långt hemifrån innebär det även att restiden blir kortare = mer kvalitetstid med din nyblivne make eller maka. Och var passar det inte bäst att faktiskt planera er drömresa, om inte när ni faktiskt är avslappnade och redan befinner er på ett härligt resmål?

Det finns vissa saker som brudarna önskade att de inte hade spenderat så mycket pengar på… Planerar du ett eget bröllop kan det här vara värt att tänka på! Se i videon nedan.

Powered by Labrador CMS