Bröllop

Alla hjärtans dag: 10 sätt att använda röda rosor på bröllopet

Det finns nog knappast någon annan dag på året som är så förknippad med kärlek som Alla hjärtans dag… förutom din bröllopsdag, då! Så varför inte lyfta in temat från den 14 februari på bröllopet, och kombinera kärlek med kärlek?

Arch

Vi har valt ut 10 olika sätt att dekorera med kärleksblomman nr. 1: den röda rosen. I håret, i buketten, på tårtan, på väggen… den tidlösa klassikern gör sig bra på många ställen och sätt!

Vigselbåge

Rama in er vigselplats på utomhusbröllopet med en vacker vigselbåge (även kallad blomsterbåge). Ett tips är att välja en som är flyttbar, så ni kan använda den bakom honnörsbordet under bröllopsmiddagen för att den inte ska gå till spillo. De röda rosorna lyser verkligen, och kommer fram så fint i den här kombinationen; väldigt romantiskt!

Bildkälla https://whimsicalwonderlandweddings.com/luxe-outdoor-garden-wedding-in-california/

En maffig rosvägg

Blomväggar har blivit mäkta populära, och en helt i rosor är verkligen slående vackert! Eftersom färska blommor i stor volym kan bli dyrt, kan ni med fördel satsa på tygblommor till blomväggen. Flera företag erbjuder även uthyrning av blomväggar till bröllop!

Bildkälla http://mywedding.com

Vackert i buketten

Blanda upp de röda rosorna med pudriga toner, mustig burgundy och grönska för en lättare känsla – fint såväl på vintern, som på sommarbröllopet!

… eller låt rosorna spela huvudrollen ihop med krispig eucalyptus.

Bildkälla  https://www.weddingchicks.com/

Istället för marsipan

Byt ut marsipanrosen till äkta vara – visserligen inte lika god att äta men lika söt för det! Extra fint blir det på cupcakes.

Bildkälla: Pinterest

Romantisk centerpiece

En så kallad ”centerpiece” är den dekorationen, ofta i form av blommor och ljus, som står mitt på borden. Dekorera med röda dramatiska rosor och bryt av med cerise och rosa inslag – perfekt i kombination med guld- eller mässingsdetaljer.

Ros 2.0

Bildkälla: Pinterest

Ranunkel må vara en annan blomma, men med sina många blad och i den röda färgen nedan ger den samma intryck som en maffig ros (men utan att bli kliché, vilket många rosor på samma gång tenderar att bli). En modernare variant av rosen, helt enkelt!

Blomstrande fint i håret

Så fint, och så enkelt! Tre röda rosor sätter verkligen pricken över i på den här slarviga knuten.

Bildkälla http://www.modwedding.com/galleries/reception-decor/wedding-reception-11-11052016-km/?gallery=175426143&index=2&source=gallery&ad=&tag=false

Elegant i sin enkelhet

Rosor och pioner i olika nyanser sätter hela tonen på den här dukningen. Så elegant!

Toppa tårtan

Bildkälla https://www.marthastewartweddings.com/314340/perfect-wedding-color-palette-red-and-camel?slide=754728

Vi älskar hur blommorna här formar ett band längst med tårtan. Perfekt för er som tycker om det enkla men ändå vill ha en bröllops(och foto)vänlig tårta.

Bildkälla https://heyweddinglady.com/warm-winter-wedding-colors-timeless-style/
Bildkälla https://www.stylemepretty.com/vault/image/658503
Bilkälla https://greenweddingshoes.com/burgundy-cream-rustic-chic-texas-wedding/
Powered by Labrador CMS