Bröllop

6 snygga cocktailklänningar som passar till smokingbröllopet

Att hitta en cocktailklänning till ett bröllop kan vara bland det svåraste som finns. Vi hjälper dig kring hur du ska tänka när du väljer och listar även några favoriter!  

6 Snygga Cocktailklänningar Som Passar Till Smokingbröllopet

Att hitta en cocktailklänning till ett bröllop kan vara bland det svåraste som finns. Vi hjälper dig kring hur du ska tänka när du väljer och listar även några favoriter!  

På smokingbröllop har du som kvinna någorlunda fria tyglar att välja och vraka mellan festliga klänningar att fira i. Regeln för längd på klänningen beror på hur stort evenemanget är. På ett mycket stort bröllop med ett högt antal gäster bör du bära en lång klänning (minst knälång) medan på ett mindre bröllop med ett tjugotal gäster kan ha en kortare cocktailklänning.

Viktigt att tänka på vid köp av cocktailklänning är att den ska användas under festliga tillfällen och därför bör vara sydd i tyg av fin kvalité och ha rejäla sömmar. Tänk även efter kring vilken färg du väljer på klänningen. Även om ljusa färger kan vara riktigt fint (speciellt på sommaren) så är det ett riskabelt val. Tänk även på vilka underkläder du väljer att ha under klänningen. Undvik i allra största mån att klä dig med färgstarka underkläder – det blir så tråkigt om de neonrosa trosorna tar mer uppmärksamhet än din nyinköpta fina klänning…

Här är 6 snygga cocktailklänningar till både mindre och större bröllop.

1. Kort cocktailklänning från Zara, 559 kronor

2. Lång cocktailklänning från Stylein, 2699 kronor

3. Långärmad cocktailklänning från ASOS, 600 kronor

4. Knälång cocktailklänning från Chi Chi London, 800 kronor

5. Kort cocktailklänning från Miss Selfridge, 1595 kronor

6. Somrig cocktailklänning från Samsoe Samsoe, 1199 kronor

Powered by Labrador CMS