Bröllop

5 alternativ till riskastning

Vigselakten är över och det är äntligen dags för paret att äntra kyrktrappan som man och hustru. De tas självklart emot med jubel, applåder och… vad? 

Lavendel

Traditionellt sätt har man kastat ris på brudparet när de kommer ut ur kyrkan, som en symbol för fertilitet och välstånd. Idag finns det flera fina alternativ till det gammalmodiga riset, som har bytts ut både i nedskräpningsaspekt och för att brudparet ska slippa plocka ris från både frisyr och urringning hela kvällen.

Här är fem alternativ till riskastningen!

LÄS ÄVEN: Riskastning

1. Torkade blomblad

Fint, romantiskt och går enkelt att göra i ordning hemma. Börja spara på snittblommor i god tid innan bröllopet, så kommer man snabbt upp i ett litet lager. Lägg ut blommorna på tidningspapper så de torkar ordentligt. Tillverka sedan fina strutar i papper som blommorna läggs i. Dessa delas sedan ut till gästerna när de går ut ur kyrkan, så de står redo när de nygifta kommer ut.

Bildkälla https://www.rockmywedding.co.uk/danielle-paul/

2. Konfetti

Det är få saker som är så festligt som konfetti! Även detta kan man fixa själv. Med hjälp av en dokumentförstörare eller hålslagare tillverkas små pappersbitar som blir till konfetti. Använd gärna olika färger på pappret för bäst effekt (matchade med bröllopets temafärger såklart). Lägg sedan konfettin i mindre burkar eller lämplig behållare. Klara, färdiga, kasta!

Psst! Om man vill få till en riktigt storslagen entré kan man istället ge två personer uppdraget att utlösa varsin konfettikanon när brudparet kommer ut. Ett startskott på festen och som blir riktigt effektfullt!

LÄS ÄVEN: DIY-tips: billiga och enkla konfettiburkar

Bildkälla https://www.buzzfeed.com/terripous/pinterest-wedding-trend-report?utm_term=.arvVLWblNR#120563398

3. Ballonger

Underskatta inte effekten av ballonger! Låt alla gäster plocka en varsin ballong (fyllda med helium) som sedan släpps upp samtidigt när brudparet för entré. Detta gör sig självklart bättre ju fler gästerna är, och kommer bli väldigt fint på bild.

Bildkälla https://www.topweddingsites.com/wedding-blog/wedding-favors/fun-wedding-send-offs-10-alternatives-to-throwing-rice

4. Såpbubblor

För ett lekfullt par passar såpbubblor perfekt, och speciellt om det är barn i brudföljet och bland gästerna. Ha dock i åtanke att såpbubblor kan ge fläckar på kläderna när de spricker (men vad gör det, egentligen?)

5. Serpentiner

Bildkälla https://www.xn--brllopsdekorationer-r6b.com/brollopsbubblor-vit-hjarta

Det krävs visserligen en viss teknik för att få till det rätta ”schvunget” på en serpentin, men det är riktigt enkelt sätt att lösa ”kastningen” på. Det är dessutom tacksamt att städa upp, då det oftast inte resulterar i smått skräp.

Bubblare:

Bildkälla https://greenweddingshoes.com/real-wedding-alison-ryans-fun-green-wedding/

Torkad lavendel, olika sorters fågelfrön, popcorn, färska blomblad.

Vad ser vi för trender i bröllopsvärlden 2020? Se i videon nedan och få svar på det. 

Bildkälla https://www.bridesmagazine.co.uk/gallery/wedding-confetti-ideas#!photo17
Powered by Labrador CMS