Bröllop

15 sätt att använda gult på bröllopet

Gult är inte fult! En av säsongens stora trender består av just gult i olika tappningar. Senap, solgult, gyllene, eller kanske kycklinggult nu till påsk... alla nyanser är välkomna - även på bröllopet! Vi samlat ihop härlig inspo på hur färgen gult kan få lysa upp ett bröllop. 

15 Sätt Att Använda Gult På Bröllopet

Gult är inte fult! En av säsongens stora trender består av just gult i olika tappningar. Senap, solgult, gyllene, eller kanske kycklinggult nu till påsk… alla nyanser är välkomna – även på bröllopet! Vi samlat ihop härlig inspo på hur färgen gult kan få lysa upp ett bröllop. 

Allt är inte guld som glimmar

Nej, för det kan faktiskt gå under kategorin ”gult” istället. För den försiktige passar det perfekt att blanda in mässing eller guldtoner, det ger samma varma känsla som gult gör. 

Bildkälla: pinterest

When life gives you lemons…

… lägg dem i en vas! Supervacker och fräsch bordsdekoration med citroner och brudslöja i en hög vas. 

Bildkälla

Sidengult

Det finns mängder av fina hår- och huvuddekorationer, så varför inte slå till på ett diedem i härlig gul färg? Passar såväl brud, som tärnor eller bröllopsgäster. 

Bildkälla

Gult i buketten

Det absolut enklaste sättet att ha en ”pop of yellow” på sitt bröllop är att bära en bukett med gula blommor. Det kan vara några få, utstickande som de översta bilderna, eller agera huvudnummer tillsammans med grönt som i nedersta tre bilderna. Gula blommor ger en somrig, varm ton som verkligen livar upp! 

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla: pinterest

Bildkälla

Bildkälla

Disney dress

Vem har sagt att en brudklänning måste vara vit? För den okonventionella bruden eller för den som vill att sina tärnor ska stråla – välj en klänning i gul ton. Vill man inte ha så stark färg, finns det många beige och ”smutsiga” nyanser som drar åt gult för bruden som vägrar vit klänning. 

Bildkälla

Lemonadiga drinkar

En fräsch välkomstdrink baserad på lemonad är både en fröjd för ögat, och för strupen. Med eller utan alkohol – lika gott! 

Bildkälla: pinterest

”När jag går i mina gyllene skooooor”

Yes, ett par skor i gult eller guld passar utmärkt på bröllop!

Bildälla

Lysande detaljer

Är mycket av bröllopsdekoren i grönt och vitt i övrigt, är det fint att bryta av med stearinljus i gult. Perfekt på ett vår- eller sommarbröllop! Ska du dessutom stå brud på en strand? Dä är det extra fint med lite starkare accentfärger, som gula rosenblad istället för exempelvis vita.

Bildälla

Bildkälla: pinterest

Gult godis

En rolig idé för kvällssnacks är att fylla stora skålar med popcorn, som gästerna får fylla själva (varning för mycket städning efteråt dock!). Vanliga ingredienser i en bröllopstårta är faktiskt gula – citron, passion och banan. Passa på att låta det synas på utsidan också! En ombre-variant som den på bilden gör att den ser både sofistikerad och smarrig ut! 

Bildkälla

Bildkälla

Powered by Labrador CMS