Bröllop

10 bröllopskomedier du måste se innan den stora dagen

Börjar bröllopet närma sig? Då är det dags att tagga till genom att titta på en bröllopskomedi. Bröllopet kommer inte sluta i katastrof bara för att många filmer om bröllop gör det... Vi lovar! Spana in våra 10 favoriterkomedier om bröllop här.

10 Bröllopskomedier Du Måste Se Innan Den Stora Dagen
10 Bröllopskomedier Du Måste Se Innan Den Stora Dagen

Börjar bröllopet närma sig? Då är det dags att tagga till genom att titta på en bröllopskomedi. Bröllopet kommer inte sluta i katastrof bara för att många filmer om bröllop gör det… Vi lovar! Spana in våra 10 favoriterkomedier om bröllop här.

1. Bridesmaids 

Den här klassikern får ingen missa! Filmen handlar om Annie och bästa vännen Lillian som ska gifta sig. Annie ska agera brudtärna och trots att hon inte kommer så bra överens med de andra brudtärnorna kommer hon att visa hur långt någon är beredd att gå för sin bästa vän.

2. Bröllopsduellen 

Den här filmen gav oss en viktig lärdom: Boka aldrig samma datum för ditt bröllop som din bästa vän. Det kommer inte sluta bra. Se bara på Emma och Liv som varit bästa vänner hela livet och så helt plötsligt krockar deras bröllop och istället för att vara bästisar blir de varandras största fiende. 

3. Mitt stora feta grekiska bröllop 1 och 2 

I första filmen från 2002 gifter sig Toula med Ian. Det tar ett tag för Toulas familj att acceptera att hon vill gifta sig med en man som inte är grek. Det hela slutar i varje fall i ett stort grekiskt bröllop. Tio år senare kommer uppföljaren ut och då har dessvärre paret tappat gnistan. Men naturligtvis blir det grekiskt bröllop även i denna film…

4. I nöd eller lust 

En svensk film som ingen får missa. Isabella och Micke är på väg att skilja sig när de blir inbjudna till systerdotterns bröllopsfest. För att inte förstöra stämningen kommer de överens om att spela fortsatt lyckligt gifta. De är dock inte ensamma om att låtsas detta.

Kanske ingen klassisk komedi, men Mamma mia måste ändå vara med när det snackas bröllopsfilmer. Som ni säkert redan vet handlar filmen om Sofie som ska gifta sig, och i hemlighet bjuder hon in de tre män som skulle kunna vara hennes pappa. 

6. Mike and Dave Need Wedding Dates 

Partybröderna Mike och Dave lägger ut en annons på nätet för att hitta de perfekta dejterna till deras systers bröllop på Hawaii. Bröderna hoppades på en vild semester men blir överlistade av tjejerna som tar festandet till en helt ny nivå i den här komedin.

7. The big wedding 

Sugen på att skratta? Missa då inte The big wedding. En komedi om en dysfunktionell familj som samlas på nytt inför ett bröllop, och gör sitt bästa för att överleva en helg som ser ut att urartar till att bli ett fullskaligt familjefiasko. 

8. Wedding crashers 

De eviga ungkarlarna John och Jeremy har kommit på det perfekta sättet att få tjejer när de plankar in på bröllopsfester. Förutom gratis mat och dryck finns där massor av giftaslystna kvinnor som de sedan överger när natten är slut. Men en dag träffar John på sin jämlike Claire och blir kär.

9. The wedding ringer 

Hur gör man egentligen om man ska gifta sig, men inte har några vänner? När Doug ska välja best men inser han att han inte har några lämpliga kandidater. Det enklaste sättet att lösa en sådan sak är förstås att hyra in ett grabbgäng…

10. The wilde wedding 

Det är alltid kul med nya bröllopskomedier! Den här från 2017 handlar om en pensionerad filmstjärna som ska gifta sig för fjärde gången. Bröllopet skapar kaos när deras familjer (och hennes ex-make) dyker upp för festligheterna.

Powered by Labrador CMS