• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • start september

    Heloise, jag har Donkey och är fantastiskt nöjd. Ville inte lägga mig i när du verkade ha bestämt dig, men jag tror den räcker längre än City Selecten, tror den tar större vikt på storasyskonet dessutom. Kanske kan vara vettigt för er? Den är en dröm i snön nu också.

    Sittdelarna är längre men smalare än Cameleon, men det går att sätta suffletten lite högre. Min 104 cm tjej sitter bra i båda. Liggdelen är lite smalare än Cameleon, men räcker bra för Lilla med tjock åkpåse.

    Hojta om du har frågor!

  • start september

    Lanovia, Lilla är 4,5 månader.  Vi har en hel del könsneutralt också och inget rosa alls av princip. Hittills är inte mycket använt av det gamla, Stora som föddes i juni och var varm av sig hade bara kortärmat nästan upp till 62.  Lilla är ju höstbarn och lite kallare i sig själv, hon måste ha strumpbyxor för att inte frysa, för strumpor och byxor ålar hon ur. Stora hade nästan aldrig klänning, lilla har haft det mycket.

    Så det är nog först nu en del gammalt kan användas. Och en hel del hade nog funkat med en lillebror också.

  • Piggelin1
    lanovia 08 skrev 2012-01-30 21:43:57 följande:
    Det var faktiskt därför jag blev lite "besviken" när jag fick veta att vi skulle få en kille den här gången. För att jag tänkte på alla små söta kläder vi lagt undan. Löjligt jag vet. Och den känslan är borta nu, är så lycklig över vår lillgrabb.
    Lanovia, känner igen tankarna Tänkte samma sak, alla fina klänningar som inte kommer att gå i arv. Superfånigt, men just precis då i början for tankarna förbi här med. Men nu finns det ju inte på världskartan att byta ut världens sötaste lilleman med sina fantastiska ögon, & låååånga svepande ögonfransar (& en massa annat med förstås).

    Sept, vad lång din stora är jämfört med vår tjej Vid fyraårskontrollen i nov var Amanda 99 lång. Fast hon är nog inte så jättelång för sin ålder iofs, så din stora är nog mer "normal" egentligen

    Sept, ang en ev trea, så är det jättenkelt för oss - den dörren är stängd Möjligen möjligen att vi funderat lite på det om vi varit yngre, fast då hade vi nog väntat några år.
    Jag fyllde nyss 42 & min man fyller 49 i mars - så vi är helt enkelt för gamla för en trea Vi är oerhört tacksamma för de två barn vi har, för oss var det ju länge osäkert om vi ens ville ha en tvåa.
  • Piggelin1

    Jag kör också Jodapax efter tips från Mugglan. Enchinagard är däremot bannlyst efter ett försök för drygt tio år sen. Är allergisk mot bla prästkragar & i Enchinagard finns ett ämne som är släkt med det. Fick värsta astmaanfallet & blev bra mkt sjukare än förkylningen i sig. Så den flaskan åkte i soporna direkt...

  • Heloise

    Jag har redan tankar på en trea, fast tvåan inte ens gjort entre haha. Nu kan det ju hända att vi känner att två är lagom, eller så kan vi inte få en trea. Jag drömde att lillasyster fick förlösas med katastrofsnitt och att de fick ta bort min livmoder. Domedagsdrömmarna har gjort sitt intåg... Jag hade hellre sett att de fantastiska sexdrömmarna jag hade när jag väntade E. September: härligt att du är så nöjd, jag känner nog att donkey är ett bättre val för oss. Fast selecten tar faktiskt mer i vikt per säte:) marginellt dock. E är ju stor, 80cm lång och15mån el 13korr.tillväxthormon is the shit!

  • muggles

    Sept: och vi skulle aldrig frivilligt valt att skaffa tre men nu har vi barn i mängd och det är en fantastisk rikedom. Men en tredje bebisperiod med allt vad det innebär av sömnbrist mm - nej tack! Känner jag nu. Men jag är otroligt glad att vi fick tre barn! Och tänk vad många barnbarn vi kanske får!

    Vad kul att du känner att du fått mkt tips av mig! Känner mig oerhört hedrad Men hur orkar du läsa gamla trådar?! Det finns ju så otroligt mkt dravel där... Kör du "Visa endast" då eller? El skummar du sida för sida *hemska tanke*

  • start september

    Alltså, vi visste ju inte kön, men jag kände lillasyster i magen hela tiden. Försökte hålla mig neutral, men visst fanns tankarna där. För mig är det lite okänt med killar också (alltså, en make har jag ju ), men jag är ensambarn och har mest tjejkusiner.

    Men nr 3 alltså. Det är ju många tankar. Hade jag inte haft så mycket krångel och varit fem år yngre (fyller 36) hade jag nog tänkt att det får tiden utvisa, kanske om en fem år eller så, men nu finns inte den möjlighetern känner jag. Tre barn är fler än antalet händer jag har. Men det lockar så otroligt! Maken ville nog helst ha ett fotbollslag om han kunde bestämma. Men tiden. Ja, det lär blir försök i framtiden så får vi se. Stora frågar om det kan bli en bebis till därinne ibland.

    Heloise, jaså tar sätena där mer än 18 kg? Där ser man. Jag vill kunna ha ha liten mot mig länge och stora var redan bortskämd med att att vända  som hon ville i Bugaboo Cameleon.

    Piggelin, Stora har ränt i väg sista året, 3 år och 7 månader nu och minns jag rätt var hon typ 94 för ett år sedan Förvånad Halva klädlådan fick sorteras ut nyss, köper 116 i vissa märken nästan nu. Lindex 110-klänning satt helt plötsligt tonårskort!

    Muggles, körde visa endast  på egna inlägg för att få koll på mat och sömn stora i perioden 5-9 månader.  Insåg att jag behövde dina svar också så en sortering på dig blev det också. Nostalgi som sagt.

  • start september

    Och inte lyckades jag rädda mjölkproduktionen efter mitt amningsstopp. Hungrig och arg Lilla i igår kväll, snuttandes hela natten och arg och hungrig tjej somnade nyss. Det får bli ersättning också, undrar om hon kommer välja bort mig nuRynkar på näsan
    Det är så mycket känslor kring amning, jag har haft en otrolig tur att det funkade länge med Stora och till nu med Lilla. Men ändå grät jag en skvätt nu när det är ett faktum. Det finns en massa fördelar med att ge ersättning delvis och jag tror och hoppas att lite kan finnas kvar.

    Dumma jävla infektioner som gjorde detta känner jag bara nu.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård