• enfriskfläkt

    ny bt tjej funderar kring planerad förlovning

    Hejan alla fina bt brudar (och herrar)!

    Här har jag hängt en del utan att vara registrerad medlem, men nu är det dags att skriva en egen tråd tillslut.
    Jag har ett fantastiskt förhållande sedan snart 4 år och vi har på många sätt levt en romantisk klyscha. Tidigare förhållande har dock gjort att min partner dragit sig för förlovning då han upplevde att tidigade flickvän försökt "ringmärka" under gymnasietiden. Men nu är det alltså äntligen dags för en förlovning, den första för oss bägge och förhoppningsvis den sista också.

    Anledningen till att den planeras gemensamt är att vi båda har en tendens att analysera, vända och vrida samt fundera noga över de beslut i tar, gällande allt från köp av möbler, till ekonomi, framtidsdrömmar. Självklart blev det därför naturligt att vi båda ville vara med och diskutera fram det viktigaste beslutet i vårt liv gällande den stora kärleken och ett framtida giftemål och förlovning. Nu är det alltså väl förankrat, ringarna vilar i sin ask och känslorna sprudlar.

    Jag är mycket kreativ som person och älskar att fiixa små överraskningar i form av tal, dikter, små kort, målade minnesstenar etc etc. Inför den stora dagen har jag fixat en del sådana saker, vi har tillsammans bokat hotell och restaurang och bestämt var ringarna ska växlas. Men nu till saken, är det för mycket begärt att önska sig att han tänkt på någon liten detalj inför dagen som inte jag vet om? Dvs något som han känner är "han" men som ändå är en liten extra krydda, en kärlekshandling på vår stora dag.

    Jag skulle naturligtvis kunna ställa frågan rakt ut till honom (vi pratar om allt) men eftersom vi är så ärliga mot varandra finns risken att han (om han tänkt på ngt) råkar försäga sig och så är det ingen överraskning. Om jag inte säger något innan riskerar jag istället att bli en smula besviken vilket ger mig dåligt samvete då det är en sådan bagatell. Vad säger ni? Prata om det eller inte? Eller har ni kanske några tips på hur jag ska tänka för att få bort det från näthinnan som förväntning och på så vis slippa en eventuell besvikelse som inte är nödvändig?
    Många kramar till er alla.

  • Svar på tråden ny bt tjej funderar kring planerad förlovning
  • daniiel

    Är han en såndan som brukar planera små överraskningar? Då har han säkert gjort det den här gången också. Är han inte sån? Då har han nog mest troligt inte planerat något.

    Vill du hemskt gärna veta ifall han har gjort det, så får du nog helt enkelt fråga. Då finns ju dock en risk att han kanske säger vad han planerat och då blir det ju inte längre en överraskning,

    Men, han vill förlova sig, han vill åka på hotell och restaurang och ni har en plats för själva ringväxlingen. Ja, och ni har valt ringar tillsammans. Räcker inte det, egentligen? Behöver du mer?


  • Chicita

    Hej och välkommen får jag börja med att säga i alla fall Glad

    Personligen skulle jag nog bara försökt fokusera på min egen del av upplevelsen. Utan att lägga in allt för mycket förväntningar på min partner.
    Visst kan du prata med honom, men då finns ju risken (som du själv säger) att han avslöjar sina överraskningar om han har några och då kan det ju kännas lite krystat sen.. Typ: Jaha och här skulle jag få höra en dikt... Berätta den då!
    Försök låt er helg (eller när ni nu åker) vara en härlig spontan helg. Planera saker själv, men undvik sånt som måste göras vid speciella tillfällen. För annars kan man ju bli besviken om den andra hinner före och liksom "stjäl rampljuset"... (även om man samtidigt blir glad för överraskningen). Försök hitta på småsaker som du kan plocka fram när du känner att det funkar och platsar helt enkelt. Men utan att du blir besviken om du inte får möjlighet att framföra dessa.
    Men ge din partner en möjlighet att överraska dig, utan att du har krav på att han ska göra det.
    Om han är en sån som planerar överraskningar lite då och då så kommer han antagligen att göra det den här gången också.
    Men om han inte är en sån som brukar hitta på romantiska saker till dig så ska du inte bygga upp några förväntningar heller.

    Vet inte riktigt om det ger dig svar på din fråga.
    Men just det där med att man förväntar sig mer av sin partner när det ska vara något "viktigt romantiskt" som ett frieri eller en förlovning eller något sånt, än vad personen normalt brukar göra... Tja det kan bädda för besvikelser.
    Så förvänta dig inte något mer än vad du brukar få... Det är väl mitt råd Glad

  • enfriskfläkt

    Tack för bra och seriösa svar!

    "Men, han vill förlova sig, han vill åka på hotell och restaurang och ni har en plats för själva ringväxlingen. Ja, och ni har valt ringar tillsammans. Räcker inte det, egentligen? Behöver du mer?" - daniiel, det har du nog rätt i. Jag vet ju själv att det är att sätta upp extremt höga förväntningar och behöver nog egentligen bara höra det från någon annan också för att kunna släppa det.

    Jag är nog lite av ett kontrollfreak och har höga förväntingar på det mesta här i livet. Men jag ska verkligen försöka släppa det och bara njuta av tillfället, precis som du skriver. Han vill allt det här med MIG och DET om något är ju fantastiskt. Att jag är kreativ och pysslig kan jag ju faktiskt inte pracka på honom...

    "Så förvänta dig inte något mer än vad du brukar få" - bra summerat chicita, det är ett råd jag ska försöka förhålla mig till, i mer än den här situationen tror jag. :)

    Och egentligen behövde jag nog inte mer än ett par sanningar och goda råd. Tack ska ni ha!

  • Chicita
    enfriskfläkt skrev 2013-03-10 12:11:12 följande:
    Jag är nog lite av ett kontrollfreak och har höga förväntingar på det mesta här i livet. Men jag ska verkligen försöka släppa det och bara njuta av tillfället, precis som du skriver. Han vill allt det här med MIG och DET om något är ju fantastiskt. Att jag är kreativ och pysslig kan jag ju faktiskt inte pracka på honom...

    Och egentligen behövde jag nog inte mer än ett par sanningar och goda råd. Tack ska ni ha!
    Ibland ser man inte skogen för bara träd... Flört
    Det är så lätt att stressa upp sig och känna att "om jag inte får 2 röda rosor och 1 vit så älskar han mig inte" och så blir man superbesviken när han kommer med ett dussin långstjälkade rosa rosor liksom, för det var ju inte det man tänkt sig...

    Ni firar er kärlek.
    Som daniiel säger - behövs något mer? Solig

    Det låter som att du har svaren själv. Och ni kommer med all säkerhet att få en jättehärlig upplevelse med många minnen.
    Glöm bara inte av att njuta.
    Och det gäller hela vägen fram till bröllopet.
    Haka inte upp dig på detaljer. Utan fokusera på det som är viktigt - att ni firar er kärlek Solig 
  • daniiel

    Jag kan inte annat än hålla med Chicita i vad hon skriver :) Njut, av förlovningen, av bröllopsplaneringen och njut på bröllopsdagen när den väl kommer. Fokusera på er och er kärlek, inte annat runt om, speciellt inte små detaljer som Chicita skriver. Du ska se att det kommer bli jättebra :)


  • hedvig

    Om han är typen som brukar fixa överraskningar så har han säkert gjort det nu också. Om han inte är typen som gör sånt så har han säkert INTE gjort det nu heller. Och då är väl det OK? För det är ju han, så han är och det är väl därför du vill förlova dig med honom? :)

    Du låter som ett sannt kontrollfreak av den grövre sorten och det anser jag att jag får säga, eftersom jag är det själv Men prova att släppa lite på kontrollen och bara var i stunden så blir det så mycket roligare :)

  • hedvig

    Och jag skulle inte säga något, risken är ju att HAN blir förlägen och nedslagen efsm han inte lever upp till det du förväntar dig. Ingen bra start på en romantisk dag.

  • CoG

    Man får fler överraskningar då man inte förväntar sig några.
    Och om man gör något för någon annan, gör det bara för att glädja och nå hela vägen fram till det andra hjärtat.
    Låt det vara den enda anledningen och det enda du behöver få tillbaka.
    Då kommer du inte behöva känna dig besviken!

Svar på tråden ny bt tjej funderar kring planerad förlovning