• sensommarbrud

    Hjäääälp jag har gjort bort mig!

    Hjälp jag har verkligen skitit i det blå skåpet! Jag satt hos frisören häromdagen och vi började prata om bröllopet. Jag passade då även på att boka tid hos henne på den stora dagen.


    Varpå hon säger "åh jag vill sitta bredvid någon snygging på middagen!"


    Hallå hon är inte ens bjuden! Men dum och chockad som jag blev svarade jag


    "Vi ska nog hitta en snygging" eller typ något i den stilen sa jag. Dumma dumma mig,


     


    Hur löser jag det här?? Snälla ge mig massa svar!!!

  • Svar på tråden Hjäääälp jag har gjort bort mig!
  • stormhelen

    Jag tycker att det är väldigt fräckt av din frisör att bjuda in sig själv till bröllopet. Om hon nu inte skämtade?!


    Är det en vän till dig privat?


    Då kan man väll mer "förstå" att hon bjuder in sig själv eller iaf kanske då antar att hon ska bli bjuden. (vilket är väldigt konstigt).


     


    Jag fick lite av samma problem för ett par månader sedan. Då var jag på mina föräldrars företag då jag hade ett ärende (skulle hämta en kastrull som jag skulle låna av min bror), där även mina syskon jobbar. Medan jag var där så snacka jag lite med mina syskon då jag inte träffar dem så ofta. Och då sitter en kollega till dem där också som även är vänn till min övriga familj privat, men jag har aldrig haft någon rellation till honom, jag känner honom knapt.


    Hur som haver, vi satt och pratade om bröllopet och så säger jag att "ja, vi ska ju INTE ha prisentöppning på bröllopsfesten utan vi kommer att öppna dem i lugn och ro någon dag efter bröllopet. Men vem ska ta hand om att få hem ala presenterna till vår lägenhet?"


    Då säger den där arbetskollegan/ vännen till min övriga familj "ja, men det kan ju jag göra. Jag kan komma till lokalen och styra upp allting. Det kan bli min bröllopsprisent till er."


    Och utan att tänka mig för så svarar jag "okej, det var snällt av dig. Tack!"


    Sedan kom tankarna. Jaha, förväntar han sig en inbjudan nu eller?


     


    Det ska tilläggas att ett par veckor tidigare så firade han sin 50 års fest som var ett jätte stort kalas där alla i min familj var bjudna men inte jag. Och jag bryr mig inte en mm om det. Som sagt vi känner ju knapt varandra, och det hade ju varit super konstigt om jag hade blivit bjuden


    Så han kan ju därför inte förvänta sig att bli bjuden till mitt bröllop!?!


     


    Jag löste det genom att säga lite försiktigt om han förväntade sig en inbjudan och/eller om jag skulle lösa det på ett annat sätt.


    Han svarade då att det var inte så han hade menat då han erbjöd att hjälpa oss med att få hem våra prisenter. Så det löste sig. =)


     


    Jag tror att det bästa är att fråga, eller säga som det är så att säga.


     


    Om nu denna personen inte är någon vän utan bara din frisör så får vi ju hoppas att hon bara skämtade. Annars är det ju väldigt märkligt att hon bjuder in sig själv.


     


    Lycka till!

  • sensommarbrud

    Alltså vi umgås inte privat men innan hennes nuvarande lokal så hade hon sin verksamhet i samma lokal som jag jobbar så det blev att man träffades några gånger i veckan.


    Jag tror tillochmed att hon tidigare frågat och jag svarat något i stil med att gästlistan tyvärr är full.


    Vi har ett bröllop med drygt 110 st inbjudna största delen av den listan består endast av släkt och sedan har vi valt vänner vi älskar och vill ska dela vår dag. Jag har tillochmed uteslutet 4 kompisar som jag tycker mycket om just för att man kan inte bjuda hela stan!


    Jag tror tyvärr inte att hon skämtad...

  • Mette81

    Jag tror du gör bäst i att fråga lite fint om hon skämtade. Ärlighet är alltid det bästa. Du får säga att det blev lite missförstånd annars.


    Men lite fräkt är det allt OM hon försökte bjuda in sig själv... =O


    Lycka till!!

  • Chicita

    Jag skulle nog sagt att hon är varmt välkomme på själva vigseln i kyrkan (om ni nu inte har den helt privat borgerligt). Till den kan man ju ändå inte stänga ute folk. 
    ...men att du har kollat över gästlistan och det finns verkligen inte plats till middagen.

    Ärlighet varar längst ja.
    Men ibland kan det vara bättre att inte säga hela sanningen.
    Att fråga henne om hon bara skämtade kan ju bli lite pinsamt från båda håll, även om jag håller med om att det faktiskt är en bra idé. Men det beror ju mycket på hur hon är som person.
    Tål hon sånt? Eller kommer hon bli sur för att du inte förstod att hon skämtade - Alternativt, bli sur för att du trodde att hon skämtade om något så viktigt...
     

  • FruForsmark

    Ring henne och säg att du trodde hon skämtade och att du bara vill kolla att det inte blev någon misstolkning. Herregud, tänka om alla frisörer skulle räkna med att bli bjudna varje gång som de gör bruduppsättningar..

  • sensommarbrud

    Fy hela situationen är ju så pinsam att jag dör. Självklart är alla välkomna till kyrkan, men fy jag vill bara låtsas om att det inte har hänt. Kan jag säga "Hoppas du kan komma till kyrkan och titta!" för då fattar väl hon att jag menar BARA TILL KYRKAN?

  • sommar2014

    Men oj vad pinsamt av frisören att bjuda in sig själv sådär!

    Jag tänker att det är rätt smart att säga "Skojar du?" för då får självinbjudaren en chans att komma på sig själv och säga "Ja, såklart!". Och så är den saken ur världen. Precis som man ibland la till ett "Jag skojar bara!" om man sagt nåt pinsamt/fel på högstadiet och fick en konstig reaktion... Flört

    Kan du inte göra som FruForsmark föreslår, ring och säg att du trodde att hon skämtade. Ber hon om att få komma säger du bara att gästlistan är full.

    Visst kan man bli ledsen och besviken om man får reda på att en vän ska gifta sig men man inte blivit bjuden själv (särskilt om personen var självklar på ens egen gästlista!) men man får liksom knipa igen käften, hålla god min och gilla läget helt enkelt. (Och prata ut om sin ledsenhet med någon annan såklart, man måste inte vara glad jämt!) För alla vi som planerar bröllop VET att det är omöjligt att bjuda alla man vill ska komma/alla som själva vill komma - om man inte har en superstor festlokal och oändlig budget. Det borde frisören också förstå! Särskilt eftersom hon bara verkar tillhöra dina bekanta, och inte är någon nära vän.

  • sensommarbrud

    Jag kan inte med att fråga om hon skämtade det blir så konstigt. Och dumma mig som inte sa som det var från början! Åh jag får dåndimpen på migsjälv!

  • knackamackadam

    Jag skulle nog ha varit så feg att jag hade bytt frisör, till någon som garanterat inte skulle be mig om en plats vid middagsbordet. Till den andra skulle jag ha avbokat.

  • sensommarbrud
    knackamackadam skrev 2013-03-01 12:14:09 följande:
    Jag skulle nog ha varit så feg att jag hade bytt frisör, till någon som garanterat inte skulle be mig om en plats vid middagsbordet. Till den andra skulle jag ha avbokat.

    Tanken har verkligen slagit mig! Men eftersom vi har träffats mycket via att vi delat lokal förr och även min mamma går till henne vet jag inte riktigt hur jag ska säga att jag vill byta frisör! Desutom har jag hittat ett billigare alternativ!


    snälla ni är som hjälper mig med denna krisiga situation!!! <3

  • kitkät

    sensommarbrud,

    Jag hade nog inte ringt och frågat om hon skämtat när hon bjöd in sig själv till bröllopet. Jag skulle inte känna mig bekväm att göra det om jag var i din sits, så jag förstår att du inte vill göra så. 

    Du nämnde att din mamma brukar klippa sig hos henne? Ska hon klippa sig där snart? Då kanske din mamma kan säga något i stil med: "Nu har brudparet skickat ut inbjudningskort till alla som är bjudna på bröllopet, vad spännande det ska bli att se hur många som tackar ja".
    Då fattar frisören att har hon inte fått ett kort så är hon inte bjuden på bröllopet!

    Vad tror du om det? 
     

  • sensommarbrud

    Kitkät


    Vilken bra idé! Jag känner att ringa för att fråga om hon skämtade känns ännu mer pinsamt!


    Till saken hör även att när jag berättade för henne att jag skulle gifta mig frågade hon om hon var bjuden och då sa jag att alla är hjärtligt välkomna till kyrkan men tyvärr är middagen för släkt och nära vänner. Hon blev då lite "sur" och har ofta tagit upp att hon vill bli bjuden... Oh lord jag borde verkligen byta frisör! Men det kan jag bara inte med och avboka tiden och allt.


    jag skulle aldrig förvänta mig att bli bjuden på hennes och som florist skulle jag ALDRIG säga till en kund att jag vill bli bjuden!

  • VictoriaE

    Jag skulle nog bara lite snyggt ala mig ur situationen genom att saga att du jattegarna vill ha henne dar, men har sett over budgeten, och ni maste nog skara ner listan pa vilka ni vill bjuda. Sa nu nar inbjudan gar ut, ar det tyvarr farre gaster an ni ville bjuda fran borjan. Sag nagot i stil med att det finns manga nara vanner som vi tyvarr inte kan ha med, inklusive dig, men jag hoppas att du forstar, och kan fortfarande komma pa vigseln.

  • CoG

    Om hon inte får en personlig inbjudan i brevlådan borde det väl märkas att hon inte är bjuden?

    Ring och avboka tiden o ta en annan frisör till den stora dagen om det blir för jobbigt att fixa håret hos henne.
    Annars får du väl säga till henne nästa gång ni ses att hon gärna får komma och titta i kyrkan.

  • knackamackadam

    Har du dessutom hittat ett annat alternativ tycker jag att du ska byta! Hon låter ju lite konstig som blir suröver att det bara är släktingar och nära vänner som bjuds.

  • Aniara4
    VictoriaE skrev 2013-03-01 19:24:06 följande:
    Jag skulle nog bara lite snyggt ala mig ur situationen genom att saga att du jattegarna vill ha henne dar, men har sett over budgeten, och ni maste nog skara ner listan pa vilka ni vill bjuda. Sa nu nar inbjudan gar ut, ar det tyvarr farre gaster an ni ville bjuda fran borjan. Sag nagot i stil med att det finns manga nara vanner som vi tyvarr inte kan ha med, inklusive dig, men jag hoppas att du forstar, och kan fortfarande komma pa vigseln.
    Ja, ett sätt är ju att ringa henne och säga att du förstår att hon hemskt gärna vill komma på bröllopet och att du har försökt hitta en lösning så att hon kan göra det, men tyvärr har ni inte plats för fler.  Att du uppskattar hennes engagemang och att hon gärna får komma till kyrkan, men tyvärr har ni inte möjlighet att bjuda henne på middagen.

    Om det känns som att hon reagerar konstigt och inte tar det så bra är det kanske läge att byta frisör, om du är rädd att hon ska bli sur och "hämnas", eller inte vara motiverad att göra sitt bästa på bröllopsdagen. Det vore oerhört barnsligt och småaktigt om hon gjorde så, men hon verkar ju inte ha någon vidare social fingertoppskänsla på din beskrivning.
  • sensommarbrud

    Jag har helt enkelt ignorerat det hela, men jag tänkte gå in och även boka makeup och då tänkte jag säga något i stil med "nu har inbjudningarna gått ut " inbjudningarna har inte gått ut till gästerna än men verkar det trovärdigt? Det är 6 månader kvar till bröllopet!

  • Principisessan

    Jag hade fegat, sagt att jag inte hade råd med uppsättningen då allt kostar så mycket alternativt hittat på en frisörsläkting som fixar håret gratis och sen skitit i att gå dit. Jag menar, när hon väl fattar att hon inte är bjuden, om hon redan surat innan om att inte vara bjuden, så blir det väl kanske inte så mysig stund där på morgonen när du ska göras iordning.

Svar på tråden Hjäääälp jag har gjort bort mig!