• Nailik

    Bävar redan

    Det e så att jag och M2B inte satt vårat datum än på grund av ekonomin men vi ska försöka ha det sommaren 2013 och jag bävar redan för min hippa.

    Det är så att jag har väldigt galna vänner och är själv en rätt galen person men jag är rädd för vad dom kommer att hitta på.

    Jag har gett min brudtärna som jag vet kommer hålla i hippan vissa regler att hålla sig efter bland annat att jag vägrar att gå ut i stan med någon overall som ska klippas i sönder av främlingar och liknande. Och även att jag vägra ha en plast tiara i håret utan ska jag ha något sådant så får dom köpa en billig riktig på glitter eller liknande. Men jag vet redan nu att det kommer bli en hel del sprit och det skulle inte förvåna mig om hippan läggs samma dag/kväll som en polares klubb är igång.

     Är bara rädd att dom kommer få mig att göra något dumt på fyllan och då är det inte min tärna jag är rädd för ska hitta på det utan en annan tjej som kommer att lyckas nästla sig in på hippan och göra allt för att skämma ut mig så mycket som möjligt då hon är bitter över att alla hennes förhållande går åt helvete och hon är inte sen med att försöka få mig att må dåligt över att jag planerar bröllop när ännu en av alla hennes "stora kärlek" lämnat henne och ännu ett av hennes "livlånga" förhållande gått i stöpet.

    Suck behövde bara skriva av mig och tar tacksam i mot alla råd.

  • Svar på tråden Bävar redan
  • Chicita

    Det enda råd jag har är att sätta ner foten ordentligt.
    Tala om att om du inte vill vara med på något så kommer du inte ställa upp på det helt enkelt.
    Jag sa till mina tärnor att om dom ville anordna en "förnedringshippa" så kunde dom hippa varandra för jag skulle gå hem i så fall.
    Jag ville bara ha en lugn kväll med kompisar eller bara tärnorna och gärna ihopslaget med makens svensexa (han kände likadant) så det var vad vi fick också Glad 

    Påminn de vettigaste av dina vänner att det ska vara en rolig kväll, inte något du minns med ångest efteråt.
    Sen ska man inte detaljstyra, det är inte ens säkert att man får en hippa. Så det kan ju vara dumt att gå in och lämna specifika regler. 

  • Ellis

    Jag har liknande problem, gifter mig i sommar och har ångest inför hipporna.. Just nu vad jag vet planeras det hippor på  4 håll, varav två där de vännerna tycker om riktigt pinsamma (för mig ångestladdade) saker där man gör bort personen i centrum: i det här fallet mig. Så jag har testat att säga ifrån men de lyssnar inte och tydligen SKA det vara pinsammeheter på en "riktig" möhippa enligt dem. Så min nuvarande plan går ut på att försöka övertala min syster att komma hem från utlandet tidigare, då hon också ska vara tärna så har hon förtur på att planera möhippa tycker jag och hon är mer inne på mitt spår med något roligt utan pinsamheter. 

    Plan B. är att jobba väldigt mycket och undvika vännerna när bröllopet närmar sig ;)  

    Jag vet inte hur det är med dig Nailik, men  jag är dålig på att sätta ner foten ordentligt till mina väner/de tar mig inte på allvar när jag gör det. Så det är väl det jag måste öva på också tänker jag. Samma vänner som vill ha pinsam möhippa är också de som hela tiden påpekar att "det är DITT bröllop så du får göra som DU vill" när jag diskuterar dekorering eller annat. Samtidigt som de kör över mig totalt när det gäller möhippa. Lite motsägelsefullt tycker jag.

    Jag funderar faktiskt på om jag inte kan skicka ut ett mail till de vänner jag vet planerar pinsamma möhippor där jag förklarar ordentligt att jag inte vill ha ångestladdade pinsamheter, att jag vill ha en rolig kväll som du skriver Chicita :) Då kan de inte motargumentera, och så blir det lättare att diskutera sen när de fått höra mina argument utan att lägga in sina egna mittemellan överallt. 

    Ja det är väl mina planer/lösningar på problemet hittills. Jag hoppas att det löser sig för dig Nailik och att de ger dig en fantastisk och rolig kväll utan pinsamheter :)

  • Chicita
    Ellis skrev 2012-05-09 09:15:04 följande:
    Kör på det jag sa till mina vänner...

    Jag vill ha en trevlig dag/ kväll med mina vänner om det blir en hippa. Om ni försöker skämma ut mig eller göra något som jag inte tycker är roligt så går jag hem - och då kan ni fortsätta förnedra varandra om ni tycker att sånt är kul.
    Det är inte meningen att jag ska "ställa upp" för er skull, jag ska inte behöva gå hem och må dåligt och gråta mig till sömns bara för att ni ska ha en rolig kväll på min bekostnad.
    Riktiga vänner anpassar hippan efter bruden och inte tvärt om.
    Att göra saker som ni vet att jag mår dåligt av är faktiskt mobbing. Och jag vill inte ha vänner som tycker att mobbing är roligt. 
    Valet är erat. Jag kan inte ta hänsyn till om ni kanske förlorar pengar på att jag inte genomför något som jag inte vill. Jag har sagt ifrån ordentligt nu, sen är det upp till er.
    Men riktiga vänner skulle som sagt göra allt för att få mig att ha en trevlig kväll, inte förnedra mig och få mig att må dåligt. Så jag får väl se vilka som är mina riktiga vänner efter att bröllopet är överstökat antar jag...
Svar på tråden Bävar redan