Inlägg från: ztar |Visa alla inlägg
  • ztar

    Tårta till diabetiker

    När man är diabetiker är det inte fettet som är farligt utan socker och saker med mycket kolhydrater i, fettet tror jag inte att du behöver oroa dig över.

    Ofta gör det skillnad om han har en låg insulinproduktion eller om han inte har någon alls, de som har en viss insulinproduktion "tål" socker bättre och kan fuska lite ibland utan att må dåligt. Det är svårare om man inte har någon insulin alls, blodsockret svänger mer då.

    Jag tror inte att det är någon fara att han äter en bit tårta, det är inte såå hemskt mycket socker i det, det är värre med godis och kakor. Håller med om att du kan fråga hans mamma.
    *ztar- med måånga diabetiker i släkten*

  • ztar

    lij
    Där beror det mycket på insulinproduktionen, de med typ 1 har ofta ingen alls så de tål socker sämre än de med typ 2 som ofta har en liten egen produktion. Din svärfar har med största sannolikhet en egen produktion som göör att han kan må bra ändå om han lägger om kosten.

  • ztar

    Emilia har helt rätt, vad jag menar med "tål" är såklart inte att de skulle vara allergiska mot socker utan hur mycket deras blodsocker svänger, det är väldigt individuellt, och är kroppen van vid låg sockertillförsel så blir det större svängningar som kan vara svåra att avgöra hur mycket insulin det behövs, tar man för lite blir man ju hög och tar man för mycket blir man låg = man mår sämre.

    Socker och kolhydrater har mycket att göra med hur bra/dåligt en diabetiker mår, så jag tycker att det är omtänksamt av er att tänka på lillkillen!

Svar på tråden Tårta till diabetiker