Inlägg från: mli_b |Visa alla inlägg
  • mli_b

    Matbröd utan jäst?

    Ett jättegott bröd:

    Kavring
    4 dl filmjölk
    2 msk malda brödkryddor (jag brukar använda Santa Marias fördiga blandning)
    1/2 tsk salt
    2 tsk bikarbonat
    1/2 dl mörk brödsirap
    7 1/2 dl rågsikt

    Värm ugnen till 275
    Smröj en 1 1/2l brödform
    Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan filmjölk och sirap. Häll den lösa degen i formen. Ställ formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 175.
    Grädda i 90 min. Täck över med folie efter halva tidan. Låt svalna inlindat i bakduk.

    Man kan byta ut en del av rågsikten mot vetekross, rågkross grovt rågmjöl eller liknande. (till exempel 5 1/2 dl rågsikt, 1dl rågkross och 1dl vetekross, rågkross och vetekross behöver inte skållas till det här brödet)

Svar på tråden Matbröd utan jäst?