• Bruja

    Gifta sig i folkdräkt

    Jag var på ett folkdräkt bröllop o Dalarna för 3 år sedan, i Orsa. Jag kan fråga dem hur gjorde de för inspiration och sånt och posta igen.

    Återkommer!

  • Bruja

    Hej igen!
    Kan tyvärr inte komma i kontakt med den här paret, vet inte varför de inte svarar. Men jag kan berätta lite om hur det gick: det gifte sig i Orsa (kan det vara Orsas hembygdgård? är lite dålig på såna svenska namn). Paret gick in under en palio (tror jag det heter, jag är inte så mycket hjälp! :) ) som de fyra masrskalkerna håll i, en i varje hörn. De gick i par med de fyra tärnorna, som gick på utsidan, och före gruppen gick 3 män som spelade fjol och dragspel (formodligen från folkmusikföreningen). Middagen kommer jag inte allts ihåg vad det vi var heter, men middagen var traditionell svensk. Det var allt mycket trevlig och finnt!

    En sak jag tyckte var speciellt bra var att dagen innan hade dem en mini-kurs i folkdans för de som ville öva lite. Paret är mycket intresserat och är jättebra dansare, så de spelade lite musik och visade steg till chottis och några danser till. Väldigt roligt!

  • Bruja

    Jag har frågat min m2b, och han säger att bröllopet vi var med var ett "kronbröllop". Vigsel ägde rum i Orsas hembygdgård, inne i huset (de hade planerat också bröllopet utomhus om vädret var finnt, möjlighet för både finns), och middagen var i Stackmora bystuga. Mer än så kommer jag inte ihåg, sorry! Jag har hittat några bilder på nätet om en spelmanslag som spelar på båda ställe, om du vill se hur lokalerna ser ut. Hoppas att det hjälper!
    w1.243.telia.com/~u24315922/html/orsa01.html

    Lycka till!

Svar på tråden Gifta sig i folkdräkt